Recepty, kde je cesnak
Bravčové plátky na pive
Mäso umyjeme, nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a ponoríme do marinády zo sójovej...
Hliva ustricová s cestovinami
Hlivu nakrajame na pruzky, podusime na oleji, pridame nakrajanu cerstvu zeleninu - rajciaky, cesnak,...
Chalupárske kura
Takéto kura pripravujeme, odkedy sme začali chodiť na chalupu, kde bolo plno práce v dome...
Sušené stehno
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...
Bravčová noha na segedínskej kapuste
Nožičky dobre očistíme, vo vlažnej vode poriadne operieme a pozdĺžne ich rozsekneme na polovicu. Na...
Polievka z bravčových kostí s haluškami
Z kostí a ostatných prísad uvaríme polievku, do ktorej ako vložky použijeme zemiakové halušky.
Zabíjačková polievka z bravčovej hlavy
Očistenú hlavu dáme variť do vody, neskoršie pridáme krúpy a posolíme. Posekanú cibuľu a cesnak...
Liptovský zabíjačkový kyseľ
Do precedeného odvaru dáme kyslú kapustu, cesnak posekaný nadrobno, mleté čierne korenie, majorán a...
Slezinová polievka
Krúpy prepláchneme a dáme do slanej vody uvariť domäkka. Cibuľu nakrájame najemno a na masti ju...
Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...
Zabíjačkový guláš v bochníku
Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...
Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...
Cesnakovo-cibuľové kura
Tento recept mám od mojej kamarátky a je absolútne jednoduchý, veľmi chutný a veľmi
obľúbený u...
Cícerové karí
Veľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú...
Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame
a...
Kačka so slivovicou
Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a dáme marinovať do slivovice a oleja....
Kurča pre chlapov
Prsia obalíme v hladkej múke. Pomarančový džús, sójovú omáčku, cesnak, med, čili...
Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.
Fazuľová nátierka
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Precedíme a pomelieme ju na mäsovom mlynčeku....
Ostrá omeleta
Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...
Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, ...
Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...
Pikantná nátierka
Pečené prerastené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme...
Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...
Bravčové výpečky, dusená sladká kapusta, česká knedľa
Mäso nakrájame na veľké kusy, vymiešame s ostatnými ingredienciami a upečieme v rúre do mäkka...
Chuťovka pre chlapov
Mäso varíme s prísadami v tlakovom hrnci 2 – 2, 5 hodiny. Mäkké mäso vyberieme a...
Portugalské pivné kura
U nás sa robí kurča na čiernom pive a recept poznáme ako kačicové kura, lebo čierne...
Bravčové plátky na pive
Mäso umyjeme, nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a ponoríme do marinády zo sójovej...
Hliva ustricová s cestovinami
Hlivu nakrajame na pruzky, podusime na oleji, pridame nakrajanu cerstvu zeleninu - rajciaky, cesnak,...
Chalupárske kura
Takéto kura pripravujeme, odkedy sme začali chodiť na chalupu, kde bolo plno práce v dome...
Sušené stehno
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...
Bravčová noha na segedínskej kapuste
Nožičky dobre očistíme, vo vlažnej vode poriadne operieme a pozdĺžne ich rozsekneme na polovicu. Na...
Polievka z bravčových kostí s haluškami
Z kostí a ostatných prísad uvaríme polievku, do ktorej ako vložky použijeme zemiakové halušky.
Zabíjačková polievka z bravčovej hlavy
Očistenú hlavu dáme variť do vody, neskoršie pridáme krúpy a posolíme. Posekanú cibuľu a cesnak...
Liptovský zabíjačkový kyseľ
Do precedeného odvaru dáme kyslú kapustu, cesnak posekaný nadrobno, mleté čierne korenie, majorán a...
Slezinová polievka
Krúpy prepláchneme a dáme do slanej vody uvariť domäkka. Cibuľu nakrájame najemno a na masti ju...
Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...
Zabíjačkový guláš v bochníku
Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...
Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...
Cesnakovo-cibuľové kura
Tento recept mám od mojej kamarátky a je absolútne jednoduchý, veľmi chutný a veľmi obľúbený u...
Cícerové karí
Veľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú...
Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...
Kačka so slivovicou
Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a dáme marinovať do slivovice a oleja....
Kurča pre chlapov
Prsia obalíme v hladkej múke. Pomarančový džús, sójovú omáčku, cesnak, med, čili...
Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.
Fazuľová nátierka
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Precedíme a pomelieme ju na mäsovom mlynčeku....
Ostrá omeleta
Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...
Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, ...
Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...
Pikantná nátierka
Pečené prerastené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme...
Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...
Bravčové výpečky, dusená sladká kapusta, česká knedľa
Mäso nakrájame na veľké kusy, vymiešame s ostatnými ingredienciami a upečieme v rúre do mäkka...
Chuťovka pre chlapov
Mäso varíme s prísadami v tlakovom hrnci 2 – 2, 5 hodiny. Mäkké mäso vyberieme a...
Portugalské pivné kura
U nás sa robí kurča na čiernom pive a recept poznáme ako kačicové kura, lebo čierne...