Tofu na čínsky spôsob

arnoud - bez fotkyarnoud, 3. marca 2010
4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
3 strúčiky
2 ks
1 ks
2 PL
2 PL
4 PL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Tofu pokrájame na kocky a vložíme do misy. Poprášime korením, paprikou, rascou, pokvapkáme sójovou omáčkou, olejom a necháme odstáť 20 minút. Zatiaľ nakrájame rajčiny, cuketu, cibuľu a cesnak.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji osmažíme tofu /7 až 10 minút/, vyberieme a vložíme cibuľu a cesnak. Osmažíme do zlatista a zalejeme javorovým sirupom. Pridáme tofu, cuketu, rajčiny, osolíme, posypeme kari korením a zelejeme kečupom. Prikryté dusíme 10 minút.

  3. 3

    Podávame s ryžou, ryžovými rezancami, alebo zeleninovým šalátom,

Diskusia k receptu

jozefj
arnoud...Aké tam dávaš tofu ,údené alebo čerstvé? Vypadá to výborne.
arnoud
Ja dávam čerstvé z dôvodu, že dcéra nekonzumuje nič, čo prešlo okolo údenín. Ale pre mňa osobne by to bolo možno lepšie s údeným. Treba vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia