Celozrné penne s cuketou a tofu

silvia68 - bez fotkysilvia68, 1. marca 2010

Tento recept je z knižky od Bukovského, patrí k mojim obľúbeným, naučila som sa pri ňom jesť cuketu na zdravý spôsob, nie ako robievala Zobraziť celý popisTento recept je z knižky od Bukovského, patrí k mojim obľúbeným, naučila som sa pri ňom jesť cuketu na zdravý spôsob, nie ako robievala moja mama, vyprážanú alebo placky z cukety zase vyprážané. Je ľahký, chutný a zdravý a hlavne po ňom nebudete unavení, ale plní energie.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kus
2 strúčiky
3 polievkové lyžice
1 balenie lahôdkové
2 kusy mladé
400 gramov
štipka
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do NEOSOLENEJ vody dáme variť cestoviny. Varíme za občasného miešania do stavu AL dente.

  2. 2

    Cesnak posekáme na jemno.

  3. 3

    Cibuľu pokrájame na kolieska.

  4. 4

    Cuketu pokrájame na tenké kolieska.Cesnak, cibuľu a cuketu opekáme vo veľkej panvici na olivovom oleji asi 1 min.

  5. 5

    Tofu roztlačené vidličkou pridáme do panvice ku zelenine a miešame 5 minút. Podľa potreby podlejeme vodou z cestovín, aby omáčka bola krémová.

  6. 6

    Po uvarení pridáme scedené ale NEOPLÁCHNUTÉ cestoviny do panvice ku zelenine a prehrejeme spolu. Ochutíme soľou a chili korením.

Diskusia k receptu

marlen
naozaj zdravé cukety?zbierajte alebo kupujte malé a tenké. opláchnite,postrúhajte na kolieska, pokvapkajte olivovým olejom, položte na ryžu orestovanú s cesnakom,prikrytú sladkými na kúsky nakrájanými paradajkami. Posypte petržlenovou vňaťou a navrch žltooranžový kvietok kapucínky. ak soliť, tak až na tanieri. výdatné a sýte-




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia