Tento recept je z knižky od Bukovského, patrí k mojim obľúbeným, naučila som sa pri ňom jesť cuketu na zdravý spôsob, nie ako robievala Zobraziť celý popisTento recept je z knižky od Bukovského, patrí k mojim obľúbeným, naučila som sa pri ňom jesť cuketu na zdravý spôsob, nie ako robievala moja mama, vyprážanú alebo placky z cukety zase vyprážané. Je ľahký, chutný a zdravý a hlavne po ňom nebudete unavení, ale plní energie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kus |
|
2 strúčiky |
|
3 polievkové lyžice |
|
1 balenie lahôdkové |
|
2 kusy mladé |
|
400 gramov |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Do NEOSOLENEJ vody dáme variť cestoviny. Varíme za občasného miešania do stavu AL dente.
- 2
Cesnak posekáme na jemno.
- 3
Cibuľu pokrájame na kolieska.
- 4
Cuketu pokrájame na tenké kolieska.Cesnak, cibuľu a cuketu opekáme vo veľkej panvici na olivovom oleji asi 1 min.
- 5
Tofu roztlačené vidličkou pridáme do panvice ku zelenine a miešame 5 minút. Podľa potreby podlejeme vodou z cestovín, aby omáčka bola krémová.
- 6
Po uvarení pridáme scedené ale NEOPLÁCHNUTÉ cestoviny do panvice ku zelenine a prehrejeme spolu. Ochutíme soľou a chili korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu