Recepty, kde je cesnak
Kačka so slivovicou
Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a dáme marinovať do slivovice a oleja....
Kurča pre chlapov
Prsia obalíme v hladkej múke. Pomarančový džús, sójovú omáčku, cesnak, med, čili...
Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.
Fazuľová nátierka
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Precedíme a pomelieme ju na mäsovom mlynčeku....
Ostrá omeleta
Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...
Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, ...
Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...
Pikantná nátierka
Pečené prerastené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme...
Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...
Bravčové výpečky, dusená sladká kapusta, česká knedľa
Mäso nakrájame na veľké kusy, vymiešame s ostatnými ingredienciami a upečieme v rúre do mäkka...
Chuťovka pre chlapov
Mäso varíme s prísadami v tlakovom hrnci 2 – 2, 5 hodiny. Mäkké mäso vyberieme a...
Portugalské pivné kura
U nás sa robí kurča na čiernom pive a recept poznáme ako kačicové kura, lebo čierne...
Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...
Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...
Mexická ostrá čili
Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...
Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Protidepresívna pomazánka
Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...
Kapustová pochúťka
Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...
Tatársky biftek
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Potom mäso posekáme a širokým nožom rozotrieme na...
Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno
nakrájanú...
Varený lalok
Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením...
Hovädzie chili
Tento recept som si viacmenej vymyslel z hlavy... veď fantázii sa medze nekladú.
Fašírky zo sušených húb
Huby povaríme 5 minút v slanej vode, scedíme ich na sitku a necháme vychladnúť...
Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...
Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.
Rizoto s baklažánom
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a dáme na olivovom oleji opražiť dosklovita. Pridáme na tenké pásiky...
Chobotničky podľa talianskej gazdinky
Spolužiak Pico emigroval pred rokmi ta het zo Slovenska. Po rokoch sa cez varechu. sk vrátil....
Zapekané mušle so syrom a brokolicou
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opražíme dosklovita, pridáme brokolicu nakrájanú na menšie kúsky a zalejeme...
Vianočná kapustnica z lesa
Vianoce sú moje najobľúbenejšie sviatky a ja chcem, aby bolo i jedlo výnimočné. Aj kapustnica....
Kačka so slivovicou
Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a dáme marinovať do slivovice a oleja....
Kurča pre chlapov
Prsia obalíme v hladkej múke. Pomarančový džús, sójovú omáčku, cesnak, med, čili...
Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.
Fazuľová nátierka
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Precedíme a pomelieme ju na mäsovom mlynčeku....
Ostrá omeleta
Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...
Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, ...
Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...
Pikantná nátierka
Pečené prerastené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme...
Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...
Bravčové výpečky, dusená sladká kapusta, česká knedľa
Mäso nakrájame na veľké kusy, vymiešame s ostatnými ingredienciami a upečieme v rúre do mäkka...
Chuťovka pre chlapov
Mäso varíme s prísadami v tlakovom hrnci 2 – 2, 5 hodiny. Mäkké mäso vyberieme a...
Portugalské pivné kura
U nás sa robí kurča na čiernom pive a recept poznáme ako kačicové kura, lebo čierne...
Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...
Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...
Mexická ostrá čili
Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...
Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Protidepresívna pomazánka
Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...
Kapustová pochúťka
Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...
Tatársky biftek
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Potom mäso posekáme a širokým nožom rozotrieme na...
Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno nakrájanú...
Varený lalok
Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením...
Hovädzie chili
Tento recept som si viacmenej vymyslel z hlavy... veď fantázii sa medze nekladú.
Fašírky zo sušených húb
Huby povaríme 5 minút v slanej vode, scedíme ich na sitku a necháme vychladnúť...
Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...
Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.
Rizoto s baklažánom
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a dáme na olivovom oleji opražiť dosklovita. Pridáme na tenké pásiky...
Chobotničky podľa talianskej gazdinky
Spolužiak Pico emigroval pred rokmi ta het zo Slovenska. Po rokoch sa cez varechu. sk vrátil....
Zapekané mušle so syrom a brokolicou
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opražíme dosklovita, pridáme brokolicu nakrájanú na menšie kúsky a zalejeme...
Vianočná kapustnica z lesa
Vianoce sú moje najobľúbenejšie sviatky a ja chcem, aby bolo i jedlo výnimočné. Aj kapustnica....