Recept som dostal internetom od svojich známych z Českej republiky.Dá sa urobiť podľa použitých surovín ako hodne pálivý alebo aj iba pikantný
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 kg10 |
|
| 1,5 kg |
|
| 10 ks |
|
| 2 ks |
|
| 0,65 litra |
|
| 0,5 litra |
|
| 1/2 sáčku |
|
| 3 pol.lyžice |
|
| 1/4 káv.lyžičky |
|
| 1/4 káv.lyžičky |
|
| 1 pol.lyžice |
|
| 10 guličiek |
|
| 10 guličiek |
|
| 4 ks |
|
| 1 strúžok |
|
| 1 pol.lyžice |
|
| 1 pol.lyžice |
|
Postup
-
1
Špekáčky olúpeme a pozdĺžne narežeme.Uhorky nakrájame na plátky a vložíme do rozrezaných špekáčkov. Cibuľu a kapii nakrájame na rezančeky. Všetko skladáme do 3,5 l pohára od uhoriek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobre utlačíme a zalievame teplým (ne vriacim) nálevom (sú skôr hotové). Dobre uzatvoríme celofánom a gumičkou a necháme v chladu uležať t nejmenej týždeň.








Diskusia k receptu