Fajšmekroví utopenci

hugo33 - bez fotkyhugo33, 5. marca 2010

Recept som dostal internetom od svojich známych z Českej republiky.Dá sa urobiť podľa použitých surovín ako hodne pálivý alebo aj iba pikantný

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  kg10
1,5 kg
10 ks
2 ks
0,65 litra
0,5 litra
1/2 sáčku
3 pol.lyžice
1/4  káv.lyžičky
1/4  káv.lyžičky
1 pol.lyžice
10  guličiek
10  guličiek
4 ks
1  strúžok
1 pol.lyžice
1 pol.lyžice




Postup

  1. 1

    Špekáčky olúpeme a pozdĺžne narežeme.Uhorky nakrájame na plátky a vložíme do rozrezaných špekáčkov. Cibuľu a kapii nakrájame na rezančeky. Všetko skladáme do 3,5 l pohára od uhoriek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobre utlačíme a zalievame teplým (ne vriacim) nálevom (sú skôr hotové). Dobre uzatvoríme celofánom a gumičkou a necháme v chladu uležať t nejmenej týždeň.

Diskusia k receptu

58vlasta
Mňamky, mňamky, len kde dostať kvalitné špekáčiky, lebo to čo sa dá teraz kúpiť, má len názov po špekáčikoch. Nejako ich nemusím. Voľakedy dávno sme sa ich najedli až, až, hlavne v lete, keď sa robilo na poli alebo pri sušení sena, či keď sme išli do lesa.
používateľ nemá avatar
mb
mb
minuly rok v lete sme boli v spisskej sobote... zena mala v spisskej novej vsi nejake jednanie, tak som ju tam zaviezol a siel s dcerou do ZOO. asi 11:55 (bola sobota, normalne obchody koncili o 12:00) ked mi zavolala, ze skoncili a caka na namesti, tak som jej stihol len povedat, nech skusi kupit nejake spekaciky na vecer, ze si opecieme, na co zalapala po dychu, ze kde ich asi o takom case vezme. ku podivu, to co zohnala, som nejedol od cias ked som studoval na strednej skole. tie boli tak vynikajuce a poctive, ze sa po nich zaprasilo. zial, vdaka jej orientacnym schopnostiam doteraz neviem, v ktorom masiarstve ich kupila. takze, ak je niekto z spisskej novej vsi, a tusi kde to mohlo byt, budem rad, ked mi to prezradi ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia