sojové mäsko má u nás každý rád (okrem mojej mamky), ale nikdy som ho nerobila ALA RECEPT. Stále tam dám niečo iné a stále je to niečo iné. Dnes som všetko prácne vážila, merala a možno to niekomu bude chutiť
Suroviny
|
|
|
|
2 |
|
1 ks |
|
0.5 KL |
|
0.5 KL |
|
1 KL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
0.5 dcl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
sojové rezance dáme naboptnať do vývaru z 2 kociek masoxu (1 liter) asi na 1.5 hod, sem tam premiešame, aby sa všetky rezance poriadne "namočili". Scedíme a necháme odkvapkať na sitku
- 2
na oleji popražíme cibuľu, pridáme cesnak pokrájaný na jemno, ešte chvíľku popražíme, pridáme sojové rezance, rascu, med, kari, sojovú a worcesterskú omáčku, papriku pokrájanú na rezance a paradajku na menšiie kúsky, podlejeme vodou a dusíme asi 20 min. pod pokrievkou na miernom plameni, občas premiešame.
- 3
penne klasicky uvaríme, zmiešame so sojou a až teraz, ak je to nutné dosolíme. POZOR!!! NESOLIŤ SKOR, NEŽ OCHUTNATE. Podávame s kvasenými uhorkami
- 4
a ešte dovetok : paprika nesmie byť "lečová", musí byť vidieť a cítiť
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
:-)