Penne so sojovými rezancami

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 3. marca 2010

sojové mäsko má u nás každý rád (okrem mojej mamky), ale nikdy som ho nerobila ALA RECEPT. Stále tam dám niečo iné a stále je to niečo iné. Dnes som všetko prácne vážila, merala a možno to niekomu bude chutiť

Suroviny

2
1  ks
0.5  KL
0.5  KL
1   KL
3  PL
2  PL
0.5  dcl
1  ks
1  ks
2  strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    sojové rezance dáme naboptnať do vývaru z 2 kociek masoxu (1 liter) asi na 1.5 hod, sem tam premiešame, aby sa všetky rezance poriadne "namočili". Scedíme a necháme odkvapkať na sitku

  2. 2

    na oleji popražíme cibuľu, pridáme cesnak pokrájaný na jemno, ešte chvíľku popražíme, pridáme sojové rezance, rascu, med, kari, sojovú a worcesterskú omáčku, papriku pokrájanú na rezance a paradajku na menšiie kúsky, podlejeme vodou a dusíme asi 20 min. pod pokrievkou na miernom plameni, občas premiešame.

  3. 3

    penne klasicky uvaríme, zmiešame so sojou a až teraz, ak je to nutné dosolíme. POZOR!!! NESOLIŤ SKOR, NEŽ OCHUTNATE. Podávame s kvasenými uhorkami

  4. 4

    a ešte dovetok : paprika nesmie byť "lečová", musí byť vidieť a cítiť

Diskusia k receptu

jezibabka1
ja s z toho zkvasím, urobila som opravu v komentári a už je to v recepte. Ďakujem admin
vegetarianka
Suroviny sa mi zdajú trochu rozbláznené. Dá sa v nich vyznať, ale tretí riadok mi nie je úplne jasný: 3 PL 2 PL+1 KL
:-)
bozulka
Sojové "mäso" používam dosť často a už dlhé roky,ešte v časoch keď bolo poriadne mäso nedostatkovým tovarom.Ale skutočne ho je treba nechať marinovať v bujóne alebo sojovej omáčke,ja používam najviac slepačí bujón a potom už úprava je jednoduchá.Rada používam plátky a obalujem alebo drť,tu používam na špagetti.Kocky dusím alebo niekedy pomiešam s mäsom,ale nie často.Mám radšej čistú soju iba so zeleninou.
jezibabka1
máš pravdu, najlepšia je soja sama o sebe, ja robím z drte fašírky, ale keď mám v nedeľnej polievke viac mäska tak to pomiešam a mám ďalší obed, minule som vyskúšala obaliť soj. rezne v kornflexoch namiesto v strúhanke a boli veľmi dobré
monzet
no @jezibabka1 dnes máme u nás sojové mäsko prvý krát na obed,a robila som ho podľa tvojho receptu.A je to veru celkom chutné,takže určite sa u nás bude variť častejšie.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha