Je to " kabáč" z Liptova z kyslej kapusty. Žiaľ neviem presnú gramáž, lebo ho robím od oka. Koľko kapusty vyberiem, toľko pridám múky Zobraziť celý popisJe to " kabáč" z Liptova z kyslej kapusty. Žiaľ neviem presnú gramáž, lebo ho robím od oka. Koľko kapusty vyberiem, toľko pridám múky tak, aby vzniklo vláčne cesto.Podáva sa so slaninou /nezdravé/, alebo s maslom. Najlepší je však s horúcim čajom.Je pomerne tenký a tvrdý. Mnohí ho dnes robia vyšší a mäkší, ale ja si ho takýto pamätám z detstva. Ak chcete mäkkší treba ho nechať podkysnúť. Niektorí ľudia pridávajú do cesta aj bravčovú masť s oškvarkami - podľa mńa netreba.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu zo suda premyť vodou, zvyšnú vodu vytlačiť. Na kapustu nasypať hrubú múku a 1 prášok do pečenia. Vymiesiť na vláčne cesto. Na plech dať olej a doprostriedka dať bochník, ktorý sa roztláča na celý plech rukou namočenou v studenej vode./ Môžete aj rozvaľkať na plechu./ upiecť do zlatista.
- 2
Upečený a ešte horúci potrieť olejom a dobre cesnakom.
- 3
Podávať s horúcim čajom, maslom alebo slaninkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu