Cannelloni s tvarohom, špenátom a parmezánom

Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 5. marca 2010
Cannelloni s tvarohom, špenátom a parmezánom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie

Suroviny

125 g
250 g
200 g
20 g
1 ks
250 g
2 PL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Špenát sparíme v horúcej vode. Na olivovom oleji orestujeme nasekaný cesnak, pridáme špenát, podusíme. Potom túto zmes zmiešame s bešamelom (trochu bešamelu si odložíme), pridáme vajíčko, trochu soli a riccottu.

  2. 2

    Touto zmesou naplníme uvarené cestoviny – cannelloni a uložíme ich do zapekacej formy, potrieme ich zvyšným bešamelom, posypeme parmezánom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 o C asi na 20 minút.

  3. 3

    Podávame s postrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu

cokomilka
Som to kedysi varila ako experiment. Poradím, že canelloni treba mat polouvarené aby boli pevné keď sa plnia. A špenát radšej rozmixovať aby sa trubky canellonov dali pekne naplniť. Je to dosť pipľavá robota.
anyu
Ja tieto canelloni robievam dost casto...a vobec ich nevarim,ony zmaknu ked sa pecu a su fajneeee...je to ozaj piplacka ale stoji to za to!!!
zornicka5
Ale však v recepte - v surovinách uvádzaš aj ricottu, ktorú však potom nikde v postupe nepoužívaš. Niečo mi tu nesedí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia