Recepty, kde je bylinky

Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice
Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...

Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...

Losos Wellington
Toto jedlo mi už dlhšie vŕtalo v hlave a konečne som sa odhodlala na svoj prvý pokus....

Rýchle zapekané cestoviny
Pragmatický recept, keď mama varí na homeoffice svojim 4 online školákom. Nie je to žiadny zázrak,...

Nátierka z mlieka
Jogurtová rýchla nátierka, ktorú je možné urobiť na 1000 spôsobov. Ja najradšej začínam rovno od...

Šošovicové karí s quinoou
Na oleji orestujeme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, ...

Bravčové stehno s hubami a so špaldovými krúpami
Krúpy: Krúpy najskôr prepláchneme, necháme asi 10 minút namočené. Medzitým nakrájame cibuľu a roztopíme masť v...

Dusený králik na zelenine
Odkedy mal môj manžel žlčníkovú diétu, veľmi si obľúbil tento recept. Takže aj keď už...

Polievka z kuracích odrezkov z multifunkčného hrnca
Toto je polievka hotová raz-dva, bez väčšej námahy, bez stráženia a zaručene čistá, nezakalená....

Slané hviezdičky plnené Tofu
Čakáte návštevu? Pripravte jej chutné pohostenie z Tofu a lístkového cesta, ktoré nielen skvele chutí, ...

Caesar šalát podľa Petra Vargu
Ochutnajte Caesar šalát tak, ako ho pripravuje šéfkuchár Peter Varga, ktorého kuchárske umenie ochutnali aj...

Kuracie plátky pečené v rúre
Priateľka chová brojlerové kurence a dala mi mrazené prsia. Teda, myslela som, že sú...

Jesenné kuracie stehienka
Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky. Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....

Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva
Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu....

Pomaly pečený bravčový bôčik so strukovinami
Očistený nakrájaný bôčik osolíme, okoreníme a spolu s maslom a bylinkami pomaly pečieme v rúre pri...

„Rizoto“ z naklíčenej červenej pšenice
Môžete podávať samostatne alebo ako prílohu, prípadne s volským okom.

Pôstna plnená zelenina
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je podmienka....

Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...

Toasty k vínu
Tieto tousty sú "čo dom dal". Namiesto masla použite pokojne olej. Syr navrch môžete dať...

Nátierka z kešu orechov
Keď už pridávam nátierky, tak ešte pridám túto jednu tak trocha netypickú, zdravšiu - z...

Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového...

Crostini estivi (letné hrianky)
Pred pár rokmi som prvýkrát ochutnala kombináciu chuťovo výrazného syra a čerstvého ovocia, a ako sa hovorí "bolo vymaľované"....

Koule z mletého masa plněné nivou a vejcem, pečené v rajčatové omáčce
Omáčka: Na pánvi na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme...