Recepty, kde je bylinky
Slané hviezdičky plnené Tofu
Čakáte návštevu? Pripravte jej chutné pohostenie z Tofu a lístkového cesta, ktoré nielen skvele chutí, ...
Caesar šalát podľa Petra Vargu
Ochutnajte Caesar šalát tak, ako ho pripravuje šéfkuchár Peter Varga, ktorého kuchárske umenie ochutnali aj...
Kuracie plátky pečené v rúre
Priateľka chová brojlerové kurence a dala mi mrazené prsia. Teda, myslela som, že sú...
Jesenné kuracie stehienka
Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky.
Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....
Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva
Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu....
Pomaly pečený bravčový bôčik so strukovinami
Očistený nakrájaný bôčik osolíme, okoreníme a spolu s maslom a bylinkami pomaly pečieme v rúre pri...
„Rizoto“ z naklíčenej červenej pšenice
Môžete podávať samostatne alebo ako prílohu, prípadne
s volským okom.
Pôstna plnená zelenina
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je
podmienka....
Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...
Toasty k vínu
Tieto tousty sú "čo dom dal". Namiesto
masla použite pokojne olej. Syr
navrch môžete dať...
Nátierka z kešu orechov
Keď už pridávam nátierky, tak ešte pridám túto jednu tak trocha netypickú, zdravšiu - z...
Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového...
Crostini estivi (letné hrianky)
Pred pár rokmi som prvýkrát ochutnala kombináciu chuťovo výrazného syra a čerstvého ovocia, a ako sa hovorí "bolo
vymaľované"....
Koule z mletého masa plněné nivou a vejcem, pečené v rajčatové omáčce
Omáčka: Na pánvi na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme...
Zapekané slané palacinky
Áno viem, už existuje veľa receptov, ale
predsa ho zverejním, možno sa nájde
niekto...
Vývar s hovädzinou a so zeleninou
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, ...
Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...
Muffiny na slano
Ako každá zamestnaná žena mám po príchode domov okrem upratania ešte ďalšie bojové úlohy: mojim chlapcom,
ktorí sú doma na home office v týchto "korona časoch" navariť obed na nasledujúci deň...
Kuracie roládky s bylinkovým fášom a batatmi
Kuracie prsia očistíme, orežeme, osolíme a vyklepeme. Odrezky použijeme na prípravu fášu.
Slané hviezdičky plnené Tofu
Čakáte návštevu? Pripravte jej chutné pohostenie z Tofu a lístkového cesta, ktoré nielen skvele chutí, ...
Caesar šalát podľa Petra Vargu
Ochutnajte Caesar šalát tak, ako ho pripravuje šéfkuchár Peter Varga, ktorého kuchárske umenie ochutnali aj...
Kuracie plátky pečené v rúre
Priateľka chová brojlerové kurence a dala mi mrazené prsia. Teda, myslela som, že sú...
Jesenné kuracie stehienka
Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky. Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....
Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva
Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu....
Pomaly pečený bravčový bôčik so strukovinami
Očistený nakrájaný bôčik osolíme, okoreníme a spolu s maslom a bylinkami pomaly pečieme v rúre pri...
„Rizoto“ z naklíčenej červenej pšenice
Môžete podávať samostatne alebo ako prílohu, prípadne s volským okom.
Pôstna plnená zelenina
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je podmienka....
Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...
Toasty k vínu
Tieto tousty sú "čo dom dal". Namiesto masla použite pokojne olej. Syr navrch môžete dať...
Nátierka z kešu orechov
Keď už pridávam nátierky, tak ešte pridám túto jednu tak trocha netypickú, zdravšiu - z...
Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového...
Crostini estivi (letné hrianky)
Pred pár rokmi som prvýkrát ochutnala kombináciu chuťovo výrazného syra a čerstvého ovocia, a ako sa hovorí "bolo vymaľované"....
Koule z mletého masa plněné nivou a vejcem, pečené v rajčatové omáčce
Omáčka: Na pánvi na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme...
Zapekané slané palacinky
Áno viem, už existuje veľa receptov, ale predsa ho zverejním, možno sa nájde niekto...
Vývar s hovädzinou a so zeleninou
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, ...
Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...
Muffiny na slano
Ako každá zamestnaná žena mám po príchode domov okrem upratania ešte ďalšie bojové úlohy: mojim chlapcom, ktorí sú doma na home office v týchto "korona časoch" navariť obed na nasledujúci deň...
Kuracie roládky s bylinkovým fášom a batatmi
Kuracie prsia očistíme, orežeme, osolíme a vyklepeme. Odrezky použijeme na prípravu fášu.