Polievka z kuracích odrezkov z multifunkčného hrnca fotorecept
Foto: altyn
Toto je polievka hotová raz-dva, bez väčšej námahy, bez stráženia a zaručene čistá, nezakalená. Nerobím reklamu, iba chcem dať návod.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja mám vo zvyku každé mäso na polievku najprv dať pod gril a dosť silno ho opiecť.
-
2
Kým sa mäso ugriluje, očistím a nakrájam zeleninu. Rôznu: mrkvu, petržlen, kaleráb, pór, zeler (ten ja dávam v celku a potom vyhodím, nechutí mi). Mrazený hrášok. Sám si mrazím karfiol a brokolicu a robím si malé porcie vhodné práve do takýchto polievok. Chúťkam sa medze nekladú.
-
3
Mäso ugrilované z oboch strán pridáme k zelenine, zalejeme vodou, ešte lepšie vývarom keď mám. Osolíme, okoreníme podľa zvyku. Ja dávam trochu hrubo mleté čierne korenie a chilli. Ale to už záleží na vašej chuti.
-
4
Keď mám čerstvé bylinky pridám tie, ak nie, pridám sušené.
-
5
Zapnem program " polievka". Chvíľu sa hrniec zohrieva a potom zvukový signál dá vedieť, že sa program spustil. Po skončení sa znova ozve zvukový signál. Vypustím paru a potom opatrne otvorím poklop. Vyberiem odrezky a mäso oberiem od kosti a vrátim do polievky. Polievka je hotová. V rámci tých 15-tich minút urobím závarku. V mojom prípade sú to buď sklenené alebo ryžové rezance. Takto si môžete pripraviť aj čisto zeleninovú polievku, alebo z akéhokoľvek mäsa. A mäso nemusíte predtým grilovať, to je len môj spôsob.
Ďakujem, si milá:-)))