Losos Wellington

sheenastaley - fotkasheenastaley, 16. februára 2021

Toto jedlo mi už dlhšie vŕtalo v hlave a konečne som sa odhodlala na svoj prvý pokus. Jeho výzor ešte doladím ale s výsledkom som tak spokojná, že sa hneď musím podeliť. Väčšina receptov vyžaduje špenát, ale s niektorými ingredienciami som musela improvizovať a podľa mňa to dopadlo ešte lepšie.:)

3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrubší filet
1 rolka
50 g
70 g
50 g
5 strúčikov
2 PL
1 ČL
1 ČL
1 ks (na potretie)
Podľa chuti
2 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Brokolicu, fazuľky a ružičkový kel som rozmixovala na kašičku. Na panvici som nechala roztopiť maslo a spenila som na ňom cesnak. Pridala som zelenú kašičku a dochutila som zmesou rôznych byliniek. Nechala som prevrieť, pridala tvaroh a rozmiešala. Výsledok mi prišiel riskantne riedky a tak som zahustila trochou polohrubej muky. Nesmie sa roztekať!

  2. 2

    Lososa som umyla a odrezala som z neho kožu. Do plechu som nachystala papier na pečenie a rozbalila som predvaľkané lístkové cesto (netrúfla som si na domáce).

  3. 3

    Lístkove cesto som rozbalila na plech a na stred som položila lososa, ktorého som zo spodu aj z vrchu riadne nakorenila a nasolila. Nakoniec som ho pokvapkala šťavou z limetky.

  4. 4

    Na vrchnú stranu lososa som nahrubo natrela zeleninovú zmes a cesto som pozatvárala okolo. Prebytočné cesto som odrezala ale nechala som kúsok na vytvorenie rybieho chvosta.

  5. 5

    Takto zabalený výtvor som potom otočila naopak - poskladanou časťou cesta dolu. Do vrchnej časti som nožom narezala mriežku, zaplietla chvost, potrela som vajíčkom a vložila do rúry (200 stupňov, 20-25 minút).

    Losos Wellington - obrázok 5
  6. 6

    Do odrezkov z cesta som zabalila zvyšnú zelenú kašičku a vytvorila som male batôžky, ktoré som tiež potrela vajíčkom a piekla spolu s lososom. Ako prílohu som dala zemiakovo-mrkvovo-batátovú kašu. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Anglická kuchyňa, Hlavné jedlá, Večera, Pečené

Diskusia k receptu