Špargľová omeleta s parmezánom

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 9. mája 2021
Špargľová omeleta s parmezánom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

3 ks
60 g
50 ml (33 %)
20 g
20 g
 čerstvé (petržlenová vňať, koriander, pažítka, tymian)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú špargľu krátko orestujeme na masle, pridáme vyšľahané vajíčka so smotanou, dochutené soľou a korením. V tejto fáze prípravy máme panvicu na vysokom stupni ohrevu, a vareškou nadvihujeme omeletu zo strán do stredu, tak aby zvýšila svoj objem.

  2. 2

    Keď je omeleta zatiahnutá, znížime intenzitu ohrevu na minimum, zasypeme nastrúhaným parmezánom a čerstvými bylinkami a omeletu zrolujeme, prípadne preložíme.

  3. 3

    Po preložení je omeleta hotová a pripravená na servírovanie. Pri prekrajovaní by sa mal syr naťahovať. Dozdobíme bazalkovým pestom a nasucho opraženými alebo v rúre pečenými semienkami (10 minút v pri 160 °C).

Diskusia k receptu