Špargľová omeleta s parmezánom
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 9. mája 2021
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 9. mája 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Očistenú špargľu krátko orestujeme na masle, pridáme vyšľahané vajíčka so smotanou, dochutené soľou a korením. V tejto fáze prípravy máme panvicu na vysokom stupni ohrevu, a vareškou nadvihujeme omeletu zo strán do stredu, tak aby zvýšila svoj objem.
- 2
Keď je omeleta zatiahnutá, znížime intenzitu ohrevu na minimum, zasypeme nastrúhaným parmezánom a čerstvými bylinkami a omeletu zrolujeme, prípadne preložíme.
- 3
Po preložení je omeleta hotová a pripravená na servírovanie. Pri prekrajovaní by sa mal syr naťahovať. Dozdobíme bazalkovým pestom a nasucho opraženými alebo v rúre pečenými semienkami (10 minút v pri 160 °C).
Tiež omeleta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu