Baklažánové cestoviny s kuracím steakom

ajuschka - fotkaajuschka, 5. apríla 2021

Už je apríl, a priznávam, že človek už má celkom dosť takého toho zimného varenia. Ťažké paprikáše, guláše, pečené mäsá, hutné polievky... to snáď zas až na jeseň. Lenže čo s tým, keď v záhrade ešte nič nerastie? Nuž do špajze, a do obchodu!

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
2 ks
1 strúčik
1 ks na osobu
1 pohár
podľa chuti (zelené a čierne)
200 g
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažány nakrájame na plátky - štvrťmesiačiky, vsypeme do misky, pridáme 1 PL soli a dolejeme studenou vodou. Vody by malo byť toľko, aby sa všetok baklažán ponoril. On rád pláva, preto navrch misy zvyknem dať ešte hrniec, aby tlačil baklažán dolu pod hladinu. Necháme potiť aspoň 30 minút.

  2. 2

    Po vypotení zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Do veľkého pekáča (ja mám kruhový s priemerom 28 cm) si nachystáme 2 PL oleja, na drobno nakrájaný strúčik cesnaku, pol pohára sušených paradajok prekrojených na tretinky, a bylinky ako sa vám páčia - u mňa bazalka, tymian, oregano a petržlenová vňať. Všetko to zmiešame s baklažánom, a dáme piecť asi na 30-45 minút na 180 stupňov. Sem tam trochu pomiešame varechou, aby sa baklažán nikde moc nepripiekol, a ostal pekný oslizlý.

  3. 3

    Kým sa baklažán pečie, uvaríme si farfalle a na panvici opečieme kurča. Kto nemá rád prsia, môže použiť aj stehná. Do výpeku pridáme lyžičku medu, skaramelizujeme, a zalejeme 2 malými naberačkami vody z cestovín a odstavíme. Kým sa nám toto všetko varí, opeká a pečie, ešte si prichystáme zvyšok. Do misky nakrájame na kocky syr, zvyšné paradajky opäť na tretinky, olivy na polovičky v množstve podľa chuti a pridáme trochu oleja z paradajok a ešte nejaké tie bylinky.

  4. 4

    Z rúry vyberieme pekáč s baklažánom, a prilejeme k nemu medový výpek z kuraťa. Pridáme scedené uvarené cestoviny a poriadne premiešame. Pridáme obsah misky so syrom, premiešame a podávame s kuracím steakom. Je to prudko žravé, strašne moc dobré, a prekvapivo výborné aj na studeno.

  5. 5

    Varila som totálne uťahaná zo stavby, fotky som už nezvládla. Verím vo vašu predstavivosť :)

Diskusia k receptu