Recepty, kde je brandy
Paštéta z králičej pečene
Najemno nakrájanú cibuľu opražíme do ružova, pridáme na malé kocky nakrájanú králičiu pečeň a bôčik,
krátko...
Vanilkové rezy
Pre nedostatok času som použila dobošové pláty , ktoré so naplnila vanilkovou plnkou, tú som si urobila...
Morčacie so slivkami
Tento recept som našiel na dovolenke v Mariánskych Lázňach v jednom časopise. Keďže mám rád recepty...
Biskupský chlebík s brusnicami
Vyskúšala som ich tam pridať a ich nakyslastá chuť a krásna farba určite tento recept vylepšili.
Flambované palacinky na husacej pečeni
Z mlieka, vajec , múky, oleja a soli vypracujeme cesto a urobíme palacinky...
Rustikálna terrina
Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...
Paštéta z kuracej pečene
Toto je jednoduchý recept na paštétu z kuracích pečienok, zaliata tukom vydrží v
chladničke niekoľko dní....
Naložené ovocie na vianočné koláčiky-Mincemeat
. je vela roznych receptov, ja som sa rozhodla vyskúšat tento jednoduchý spôsob.
Pečené ovocné taštičky s čokoládovou omáčkou
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Krokety z kozieho syra s hruškovou polievkou
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Jablkovo–tekvicový závin s karamelovým parfé
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Rozmarínové jahňacie rebierka
Jahňací chrbát narežeme na jednotlivé kotletky. Pripravíme marinádu. Olivový olej, čierne korenie, brandy,...
Mäsové knedličky s píniovými orieškami
Teľacie mäso zomelieme. Pridáme soľ, korenie, brandy, petržlenovú vňať, šalviu a cesnak....
Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou
Pstruha očistíme, osolíme, vložíme doň plátok citróna, kôpor a opekáme z oboch strán, ...
Koktail štyroch syrov
Syr nakrájame na kocky, pomiešame s jablkom nakrájaným na kocky a polejeme dresingom.
Fajná kačacina
Tento recept som dakedy dávno odkukala z telky a od vtedy robím kačku len na takýto
spôsob....
Kurací šalát
Kuracie stehno si nakrájame na menšie kúsky, napicháme na špajle, osolíme, okoreníme, na...
Tiramisu a la Cokomilka
Moje prvé tiramisu po dlhých rokoch... podarilo sa celkom, drží pokope.
Slivkový nákyp
Umyté slivky rozpolíme a zbavíme kôstok. Zasypeme ich 100 g cukru. Tuk vymiešame so štipkou...
Mocca krém
V hrnci privedieme smotanu takmer k bodu varu a stiahneme zo sporáka. Rozmiešame v nej rozdrobenú
čokoládu,...
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...
Hruškový koláč
Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v...
Broskyňový piškót Towers
Zo surovín na piškótu si vypracujeme cesto. Vylejeme na vymastený a pomúčený plech a pečieme pri...
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré
Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, ...
Paštéta z králičej pečene
Najemno nakrájanú cibuľu opražíme do ružova, pridáme na malé kocky nakrájanú králičiu pečeň a bôčik, krátko...
Vanilkové rezy
Pre nedostatok času som použila dobošové pláty , ktoré so naplnila vanilkovou plnkou, tú som si urobila...
Morčacie so slivkami
Tento recept som našiel na dovolenke v Mariánskych Lázňach v jednom časopise. Keďže mám rád recepty...
Biskupský chlebík s brusnicami
Vyskúšala som ich tam pridať a ich nakyslastá chuť a krásna farba určite tento recept vylepšili.
Flambované palacinky na husacej pečeni
Z mlieka, vajec , múky, oleja a soli vypracujeme cesto a urobíme palacinky...
Rustikálna terrina
Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...
Paštéta z kuracej pečene
Toto je jednoduchý recept na paštétu z kuracích pečienok, zaliata tukom vydrží v chladničke niekoľko dní....
Naložené ovocie na vianočné koláčiky-Mincemeat
. je vela roznych receptov, ja som sa rozhodla vyskúšat tento jednoduchý spôsob.
Pečené ovocné taštičky s čokoládovou omáčkou
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Krokety z kozieho syra s hruškovou polievkou
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Jablkovo–tekvicový závin s karamelovým parfé
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Rozmarínové jahňacie rebierka
Jahňací chrbát narežeme na jednotlivé kotletky. Pripravíme marinádu. Olivový olej, čierne korenie, brandy,...
Mäsové knedličky s píniovými orieškami
Teľacie mäso zomelieme. Pridáme soľ, korenie, brandy, petržlenovú vňať, šalviu a cesnak....
Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou
Pstruha očistíme, osolíme, vložíme doň plátok citróna, kôpor a opekáme z oboch strán, ...
Koktail štyroch syrov
Syr nakrájame na kocky, pomiešame s jablkom nakrájaným na kocky a polejeme dresingom.
Fajná kačacina
Tento recept som dakedy dávno odkukala z telky a od vtedy robím kačku len na takýto spôsob....
Kurací šalát
Kuracie stehno si nakrájame na menšie kúsky, napicháme na špajle, osolíme, okoreníme, na...
Tiramisu a la Cokomilka
Moje prvé tiramisu po dlhých rokoch... podarilo sa celkom, drží pokope.
Slivkový nákyp
Umyté slivky rozpolíme a zbavíme kôstok. Zasypeme ich 100 g cukru. Tuk vymiešame so štipkou...
Mocca krém
V hrnci privedieme smotanu takmer k bodu varu a stiahneme zo sporáka. Rozmiešame v nej rozdrobenú čokoládu,...
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...
Hruškový koláč
Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v...
Broskyňový piškót Towers
Zo surovín na piškótu si vypracujeme cesto. Vylejeme na vymastený a pomúčený plech a pečieme pri...
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré
Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, ...