Recepty, kde je brandy
Koktail štyroch syrov
Syr nakrájame na kocky, pomiešame s jablkom nakrájaným na kocky a polejeme dresingom.
Fajná kačacina
Tento recept som dakedy dávno odkukala z telky a od vtedy robím kačku len na takýto
spôsob....
Kurací šalát
Kuracie stehno si nakrájame na menšie kúsky, napicháme na špajle, osolíme, okoreníme, na...
Tiramisu a la Cokomilka
Moje prvé tiramisu po dlhých rokoch... podarilo sa celkom, drží pokope.
Slivkový nákyp
Umyté slivky rozpolíme a zbavíme kôstok. Zasypeme ich 100 g cukru. Tuk vymiešame so štipkou...
Mocca krém
V hrnci privedieme smotanu takmer k bodu varu a stiahneme zo sporáka. Rozmiešame v nej rozdrobenú
čokoládu,...
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...
Hruškový koláč
Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v...
Broskyňový piškót Towers
Zo surovín na piškótu si vypracujeme cesto. Vylejeme na vymastený a pomúčený plech a pečieme pri...
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré
Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, ...
Rezníky z diviny so zeleným korením
Na panvici s rozpusteným horúcim maslom rýchlo opražíme rezníky z diviny po 3 – 4 minúty z...
Balotínka z prepelice na špargľovom rizote
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...
Cestoviny so šunkou a brandy
Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú šunku a údené mäso, opražíme, pridáme...
Kuracie prsia na sherry omáčke
Varí: Branislav Križan,
šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Zelerovo-jablková polievka
PL masla
zeler nakrájaný na malé kúsky
PL brandy alebo koňaku
0, 5 l zeleninového vývaru
0, 5 l...
Krabie hrianky
Krabie mäso nakrájame
na malé kocky, pridáme
brandy, majonézu, kečup,
biely jogurt a tiež citrónovú
šťavu, ...
Koktail štyroch syrov
Syr nakrájame na kocky, pomiešame s jablkom nakrájaným na kocky a polejeme dresingom.
Fajná kačacina
Tento recept som dakedy dávno odkukala z telky a od vtedy robím kačku len na takýto spôsob....
Kurací šalát
Kuracie stehno si nakrájame na menšie kúsky, napicháme na špajle, osolíme, okoreníme, na...
Tiramisu a la Cokomilka
Moje prvé tiramisu po dlhých rokoch... podarilo sa celkom, drží pokope.
Slivkový nákyp
Umyté slivky rozpolíme a zbavíme kôstok. Zasypeme ich 100 g cukru. Tuk vymiešame so štipkou...
Mocca krém
V hrnci privedieme smotanu takmer k bodu varu a stiahneme zo sporáka. Rozmiešame v nej rozdrobenú čokoládu,...
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...
Hruškový koláč
Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v...
Broskyňový piškót Towers
Zo surovín na piškótu si vypracujeme cesto. Vylejeme na vymastený a pomúčený plech a pečieme pri...
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré
Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, ...
Rezníky z diviny so zeleným korením
Na panvici s rozpusteným horúcim maslom rýchlo opražíme rezníky z diviny po 3 – 4 minúty z...
Balotínka z prepelice na špargľovom rizote
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...
Cestoviny so šunkou a brandy
Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú šunku a údené mäso, opražíme, pridáme...
Kuracie prsia na sherry omáčke
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Zelerovo-jablková polievka
PL masla zeler nakrájaný na malé kúsky PL brandy alebo koňaku 0, 5 l zeleninového vývaru 0, 5 l...
Krabie hrianky
Krabie mäso nakrájame na malé kocky, pridáme brandy, majonézu, kečup, biely jogurt a tiež citrónovú šťavu, ...