Krokety z kozieho syra s hruškovou polievkou
šéfkuchár Erdödyho paláca v Bratislave, 21. októbra 2010

Foto: vydavateľstvo Ikar
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
porcií
Suroviny
| Krokety: | |
| 120 g, bez plesne |
|
| 120 g |
|
| 120 g |
|
| 55 g |
|
| 1 ks |
|
| 90 g |
|
| 10 g |
|
|
|
|
| s pomletými vlašskými orechami |
|
| Hrušková polievka: | |
| 6 ks, mäkké maslové |
|
| 1 šálka |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| z 1 ks |
|
| 50 ml |
|
| griláž: | |
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 2 pl, posekané |
|
Postup
-
1
Krokety: Kozí syr a ricottu roztlačíme, pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladké, nelepkavé cesto. Ak by sa lepilo, pridáme ešte trochu semoliny. Z cesta vytvarujeme guľôčky a opražíme na rozpálenom oleji pri 165 °C do zlatista. Dáme odkvapkať na papierovú utierku a po osušení ich obalíme v cukre zmiešanom s orechmi a ihneď podávame s hruškovou polievkou.
- 2
Hrušková polievka: Hrušky nakrájame na malé kocky. Do kastrólika dáme vodu, 100 g cukru, glukózu, dreň z vanilkového struku a citrónovú šťavu. Pridáme hrušky, uvedieme do varu a varíme, kým sa nerozvaria. Rozmixujeme, ochutnáme a prípadne dochutíme citrónovou šťavou alebo prisladíme. Prilejeme brandy a polievku precedíme cez sitko.
- 3
Griláž: Na panvici necháme na miernom plameni skaramelizovať cukor. Keď je zlatohnedý, pridáme maslo a rýchlo zmiešame. Prisypeme orechy, 2 minúty miešame a griláž vylejeme na papier na pečenie, aby stuhla. Rozdrvíme na drobné kúsky a posypeme polievku. Krokety podávame teplé s vychladenou hruškovou polievkou posypanou grilážou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu