Pečené ovocné taštičky s čokoládovou omáčkou
šéfkuchár Erdödyho paláca v Bratislave, 21. októbra 2010
Foto: vydavateľstvo Ikar
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
porcií
Suroviny
1 PL |
|
1 ks |
|
2 šálky |
|
1 šálka |
|
štipka |
|
(marhule, figy, slivky a pod.) |
|
na posypanie |
|
2 šálky |
|
Čokoládová omáčka: | |
100 g |
|
50 ml |
|
120 ml |
|
125 g |
|
30 g |
|
150 g |
|
80 g |
|
Postup
-
1
V miske vyšľaháme cukor s vajcom. Do veľkej misy dáme tvaroh, múku, maslo a soľ, pridáme vyšľahané vajce, vypracujeme hladké pružné cesto a necháme ho minimálne 6 hodín odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát (hrúbka asi 1 mm) a povykrajujeme z neho štvorčeky s rozmermi 5 x 5 cm.
- 2
Do stredu štvorčekov poukladáme ovocie, cesto preložíme do trojuholníka a konce dobre popritláčame. Trojuholníčky preložíme na plech a pečieme 10 minút v rúre rozohriatej na 180°C. Upečené taštičky posypeme práškovým cukrom.
- 3
Čokoládová omáčka: V hrnčeku na miernom ohni rozpustíme cukor s brandy a pridáme mlieko. V druhom hrnci rozpustíme čokoládu s maslom, prilejeme ochutené mlieko, dôkladne rozmiešame, pridáme glukózu, smotanu a necháme prejsť varom. Ovocné taštičky podávame s teplou alebo studenou čokoládovou omáčkou. Cesto alebo aj celé surové taštičky môžeme odložiť do mrazničky a použiť neskôr.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu