Flambované palacinky na husacej pečeni

Peter Šoltés
kuchár hotela Avance v Bratislave, 19. januára 2011
Flambované palacinky na husacej pečeni
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

0,5 l
20 dkg
4 ks
 štipka
0,03 l
240 g
2 ks
50 g
50 g
0,1 l
0,05 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, vajec , múky, oleja a soli vypracujeme cesto a urobíme palacinky. Pomaranče olúpeme, rozdelíme na kúsky a opečieme na mede, pridáme džús a maslo. Potom do toho vložíme palacinky a oflambujeme s brandy. Zvlášť na rozohriatej panvici opečieme pečeň asi pol minútky z každej strany. Na záver ju osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Pomarančové palacinky, podobné francúzskemu " krépes " ( nedá sa to správne napísať), by som si dala, ale nie s pečienkou, ale zvlášť, aby som nepokazila jednotlivé chute. A pečienku tiež, natretú na chlebík.
Veľmi dobré. Skvelé palacinky ku skvelej pečeni... Mne sa ale na recepte najviac páči, že ukazuje cestu, po akej nech sa labužník nebojí vykročiť. No musia byť palacinky vždy len s lekvárom, kakaom alebo tvarohom? Navyše sa to dá urobiť aj pre návštevy ako jednoduché a pritom zvláštne jedlo.

Pridaj komentár k receptu: