Flambované palacinky na husacej pečeni

Peter Šoltés
kuchár hotela Avance v Bratislave, 19. januára 2011
Flambované palacinky na husacej pečeni
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

0,5 l
20 dkg
4 ks
 štipka
0,03 l
240 g
2 ks
50 g
50 g
0,1 l
0,05 l




Postup

  1. 1

    Z mlieka, vajec , múky, oleja a soli vypracujeme cesto a urobíme palacinky. Pomaranče olúpeme, rozdelíme na kúsky a opečieme na mede, pridáme džús a maslo. Potom do toho vložíme palacinky a oflambujeme s brandy. Zvlášť na rozohriatej panvici opečieme pečeň asi pol minútky z každej strany. Na záver ju osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pomarančové palacinky, podobné francúzskemu " krépes " ( nedá sa to správne napísať), by som si dala, ale nie s pečienkou, ale zvlášť, aby som nepokazila jednotlivé chute. A pečienku tiež, natretú na chlebík.
alexdidi
Mne sa tento recept páči tak ako je...aj palacinky, aj pečeň spolu...aj to vyskúšam urobiť...
tinca
aj ja si to myslím čo @alexdidi , lebo to ovocie trošku odľahčí tú mastnú pečeň
vcelka
Veľmi dobré. Skvelé palacinky ku skvelej pečeni... Mne sa ale na recepte najviac páči, že ukazuje cestu, po akej nech sa labužník nebojí vykročiť. No musia byť palacinky vždy len s lekvárom, kakaom alebo tvarohom? Navyše sa to dá urobiť aj pre návštevy ako jednoduché a pritom zvláštne jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia