Foto: cokomilka
Moje prvé tiramisu po dlhých rokoch...podarilo sa celkom, drží pokope.
porcií
príprava
Postup
-
1
Uvaríme silnú neskávu, max. pol deci. Namočíme hrozienka do vody. Vymiešame tvaroh s cukrom práškovým, žĺtkami, dvoma lyžicami mlieka a brandy na jemnú krémovú hmotu. Vmiešame scedené hrozienka.
- 2
Uvaríme čokoládový puding z pol litra mlieka a dáme vychladnúť. Rozložíme dvanásť piškót na dno pekáča či inej formy. Pokvapkáme každú neskávou. Rozotrieme všetok tvaroh. Dáme do chladničky na pár minút.
- 3
Vyberieme rozrobené tiramisu a natrieme na tvaroh pudingovú vrstvu. Poukladáme ďalších dvanásť piškót v opačnom kolmom rade, aby hmota dezertu držala pokope. Dáme do chladničky.
- 4
Vyšľaháme hustú šľahačku. Bez stužovača. Rýchlo ju natrieme na vrch a nastrúhame hrubšie stružlinky čokolády na varenie. Dáme do chladu. na druhý deň je najlepšie, avšak u nás sa nedožilo takého dátumu spotreby ...:D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu