Tiramisu a la Cokomilka

cokomilka - fotkacokomilka, 1. februára 2010
Tiramisu a la Cokomilka
Foto: cokomilka

Moje prvé tiramisu po dlhých rokoch...podarilo sa celkom, drží pokope.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

24 ks
250 g
1 sáčok
2 ks
4 PL
1 sáčok
1/2 l
1 lyžička
2 dl
30 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Uvaríme silnú neskávu, max. pol deci. Namočíme hrozienka do vody. Vymiešame tvaroh s cukrom práškovým, žĺtkami, dvoma lyžicami mlieka a brandy na jemnú krémovú hmotu. Vmiešame scedené hrozienka.

  2. 2

    Uvaríme čokoládový puding z pol litra mlieka a dáme vychladnúť. Rozložíme dvanásť piškót na dno pekáča či inej formy. Pokvapkáme každú neskávou. Rozotrieme všetok tvaroh. Dáme do chladničky na pár minút.

  3. 3

    Vyberieme rozrobené tiramisu a natrieme na tvaroh pudingovú vrstvu. Poukladáme ďalších dvanásť piškót v opačnom kolmom rade, aby hmota dezertu držala pokope. Dáme do chladničky.

  4. 4

    Vyšľaháme hustú šľahačku. Bez stužovača. Rýchlo ju natrieme na vrch a nastrúhame hrubšie stružlinky čokolády na varenie. Dáme do chladu. na druhý deň je najlepšie, avšak u nás sa nedožilo takého dátumu spotreby ...:D

Diskusia k receptu

nyja
cokomilka, pls., dala by si mi link na tvoj seriál o slov.kuchyni, ktorý si niekde spomínala? bola som na tvojom blogu.sk, ale nič som tam také nenašla. vďaka vopred :)
cokomilka
ahoj, nyja, ja som ten seriál stiahla, musím ho prepracovať... Uverejním ho na cokomilka-blogu.
forneta
prečo mi neodpowedaáte na otázky...? tedaa... ked e nejaký recept daný do kat. francúzska kuchyna a sa wás opýtam še či to e naozaj fran. kuch. a wy my neodpowetee... e to slušnosť odpowedať... aj ked len powete še ,,newem" aj to e odpowed...
janaalizibolenova
forneta, tiez nechapem tvoj styl pisania.....ked niekto napise na mobile do smsky namiesto "v", "w"chapem, nechce sa mu preklikavat na klavesnici cez "t" a "u", takto len klikne raz na "w", ale ked to niekto napise aj na klavesnici pocitaca, to uz nechapem...taktiez nechapem, preco pises namiesto "že", "še" a namiesto "je" iba "e", to je nejaka nova moda nastrocnych ?
forneta
boze moj prečo mi neodpovedate na tie otatzky...?? pochybuem ze nemate mail lebo na otazky druhych ste odpovedali... preco neodpovie aj mne? ked neviete tak napisem že newem a ne mlcat ako hluchyy... odpoviete mi konecne ci to je fran. kuchyna?
smajliqa
no ty sa rozculujes, ze ti niekto neodpoved, ale ty si tiez nikomu este neodpovedala...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia