Foto: jody
Tak sme zasa raz dostali chuť na ´čínu´ ... :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred nakrájame mäso na na slížiky a vložíme do marinády z medu, trochy citrónovej šťavy, koriandra, brandy a sójovej omáčky. Nesolíme. Na druhý deň očistíme zeleninu a nakrájame na tenučko. Arašidy vylúpeme. Bambus som mala zaváraný, ten sa variť nemusí, stačí prehriať.
- 2
Do horúceho woku bez oleja hodíme arašidy a opečieme. Pozor, aby nezhoreli. Vyberieme, dáme bokom. Vo woku na troche oleja osmahneme na vysokej teplote zeleninu. Ak jej máte veľa, robte ju postupne, inak sa neprepečie a začne sa dusiť. Do mäsa pridáme škrob, dobre premiešame a tiež opečieme vo woku do chrumkava. Nakoniec pridáme bambus, všetko premiešame, prehrejeme a dochutíme sójovou omáčkou.
- 3
Podávame s rezancami so zalievačkových polievok. :-) Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dala by som si :-)))
a rezance ryžové tie sa namočia na 7 min a varia sa iba 3 min.