Slovenčína II

jody - fotkajody, 3. júna 2011
Slovenčína II
Foto: jody

Tak sme zasa raz dostali chuť na ´čínu´ ... :-)

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

  nelúpané




Postup

  1. 1

    Deň vopred nakrájame mäso na na slížiky a vložíme do marinády z medu, trochy citrónovej šťavy, koriandra, brandy a sójovej omáčky. Nesolíme. Na druhý deň očistíme zeleninu a nakrájame na tenučko. Arašidy vylúpeme. Bambus som mala zaváraný, ten sa variť nemusí, stačí prehriať.

  2. 2

    Do horúceho woku bez oleja hodíme arašidy a opečieme. Pozor, aby nezhoreli. Vyberieme, dáme bokom. Vo woku na troche oleja osmahneme na vysokej teplote zeleninu. Ak jej máte veľa, robte ju postupne, inak sa neprepečie a začne sa dusiť. Do mäsa pridáme škrob, dobre premiešame a tiež opečieme vo woku do chrumkava. Nakoniec pridáme bambus, všetko premiešame, prehrejeme a dochutíme sójovou omáčkou.

  3. 3

    Podávame s rezancami so zalievačkových polievok. :-) Prajem dobrú chuť.

    Slovenčína II - obrázok 3

Diskusia k receptu

jody
@dorisa , posielam, prvou triedou, zajra vyzeraj poštárku :-)))
diabambulka
fíha a ja ža aká hodina slovenčiny a to je jedlá čína :-)
dala by som si :-)))
dalila48
super ja som dala ešte aj sušené hrozienka , lebo arašidy nemôžem,
a rezance ryžové tie sa namočia na 7 min a varia sa iba 3 min.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia