Terina foie gras
šéfkuchár Elesko restaurant wine bar & shop v Bratislave, 10. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
na 75-90 °C
Postup
-
1
Z kačacej pečene odstránime žilky, no snažíme sa ju nechať v čo najväčších kusoch. Spracovanú pečeň namočíme do mlieka a necháme odstáť približne pol dňa. Po odstátí pečeň vyberieme z mlieka, zľahka osušíme, rozložíme na plech a pridáme soľ, maldon, korenie, cukor a pokropíme brandy.
- 2
Zľahka poprehadzujeme a necháme odstáť jeden deň. Po odstátí pečeň natlačíme do sterilizačných pohárov a následne v sterilizačnom hrnci sterilizujeme 45 minút pri 75 stupňoch Celzia a 15 minút pri 90 stupňoch Celzia.
- 3
Sterilizovanú pečeň necháme vychladnúť, potom zalejeme asi 0,5 cm vrstvou kačacej masti a opäť necháme vychladnúť. Podávame s brusnicovým kompótom, opečeným toastom alebo brioškou, prípadne s jablkovým čatní.
- 4
Náš tip: Z kačacej pečene dôkladne poodstraňujeme žilky, lebo spôsobujú horkosť. Pritom sa snažíme pečeň zachovať v čo najväčších kusoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu