Broskyňový piškót Towers
Ján Dics
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 4. novembra 2009
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 4. novembra 2009
Foto: Pravda - Sandra Támerová
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zo surovín na piškótu si vypracujeme cesto. Vylejeme na vymastený a pomúčený plech a pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Po vychladnutí z piškótu vykrajujeme kolieska.
- 2
Zvyšky koláča použijeme na prípravu plnky – vymiešame ich spolu s kakaom, džemom a brandy na hladký krém.
- 3
Na tanier si najprv uložíme koliesko piškótu, naň uložíme plnku. Na vrch dáme broskyňu, dezert dozdobíme čokoládovými stružlinkami a lístkami mäty.
- 4
Na záver posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu