Broskyňový piškót Towers

Ján Dics
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 4. novembra 2009
Broskyňový piškót Towers
Foto: Pravda - Sandra Támerová
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškótové cesto:
5 ks
150 g
150 g
20 g
100 g
Plnka:
20 g
100 g
Na ozdobenie:
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Zo surovín na piškótu si vypracujeme cesto. Vylejeme na vymastený a pomúčený plech a pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Po vychladnutí z piškótu vykrajujeme kolieska.

  2. 2

    Zvyšky koláča použijeme na prípravu plnky – vymiešame ich spolu s kakaom, džemom a brandy na hladký krém.

  3. 3

    Na tanier si najprv uložíme koliesko piškótu, naň uložíme plnku. Na vrch dáme broskyňu, dezert dozdobíme čokoládovými stružlinkami a lístkami mäty.

  4. 4

    Na záver posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

hubata
Vyzerá super taký čierny, určite bude aj dobrý. Je zaujímavý s tými odrezkami, ako keby bol strapatý. Je pekne ozdobený a pritom pomerne jednoduchý. Vďaka, ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia