Paštéta z kuracej pečene fotorecept

rastatouille - fotkarastatouille, 28. novembra 2010

Toto je jednoduchý recept na paštétu z kuracích pečienok, zaliata tukom vydrží v chladničke niekoľko dní.

Suroviny

500 g
250 g
300 g
1 dl
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame na vačšie kocky.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečienky umyjeme, očistíme a pokrájame približne na osminky.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici na miernom plameni rozpustíme približne 100g husacieho tuku.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu pridáme k tuku a pomaly pražíme na miernom plameni.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je cibuľa opražená dozlata, odhrnieme ju na jednu polovicu a pridáme pečienky.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečienky krátko opekáme na strednom plameni.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po chvíli zmiešame pečienky s cibuľou a pomaly pražíme až kým nie sú pečienky dobre prepečené. Odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzitým nahrubo nasekáme približne dve lyžice petržlenovej vňate.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do mixéra pridáme pečienky s cibuľou, zvyšok husacieho tuku (cca 4 lyžice odložíme bokom na zaliatie paštéty), petržlenovú vňať. Prilejeme brandy, podľa chuti osolíme a okoreníme.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rozmixujeme na jemnú paštétu.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zvyšok tuku rozpustíme na malom plameni. Odstavíme z plamena. Misky naplníme vychladenou paštétou a zarovnáme cca 1 cm pod okrajom misiek. Zalejeme husacím tukom a dáme do chladničky na min. 3 hodiny.

    Paštéta z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
:-O spadla mi celkom sanka... okrem toho, ze to vyzera velmi chutne, som uplne vedla z toho fotopostupu a krasnych fotiek. Uzasne; dakujem.
Krasny fotopostup, vyborny recept! Iste vyskusam! Misticky mam take iste ako ty, takze sa to musi vydarit ;-)))!
Tak tomuto sa povie fotopostup:-)profesionalny....a tu pastecku vyskusam,nemam rada kupovane od urciteho casu,nejem ich vobec,ale ak si spravim domacu,aspon viem,co tam najdem....:-)