Chren

Energia 440 KJ
Kalórie 105,0 kcal5.25%
Sacharidy 22,40 g9.74%
Tuky 0,50 g0.71%
* chren - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je chren

prazdny

Cviklové vafle

Bezmäsité jedlá

Sladké vafle pozná každý. Ale čo tak spojiť príjemné s užitočným a vyskúšať zeleninové vafle? Napríklad...

prazdny

Zemiakové placky s údeným lososom

Večera

Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov…...

prazdny

Dip z údenej makrely

Nátierky

Rybací dip vždy dobre padne s čerstvým bagelom, zelerom či krekrami.

prazdny

Rybacie filé na cesnaku a chrene

Hlavné jedlá

Ryby a chren? Prečo nie. Každá zmena v príprave jedál je ku prospechu....

prazdny

Zeleninový šalát s chrenom

Bezmäsité jedlá

Zeleninových šalátov nie je nikdy dosť. A ak k šalátu pridáme chren, dostaneme sa do...

prazdny

Jednoduchá biela veľkonočná polievka

Večera

Stvorená na obed či večeru počas Veľkej noci, sú v nej samé super suroviny, ktoré počas týchto sviatkov jari milujeme....

prazdny

Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát

Bezmäsité jedlá

Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo...

prazdny

Marinovaný hovädzí steak na grile

Hovädzie mäso

Lahodný steak, ktorý nesklame žiadneho milovníka mäsa.

prazdny

Chren do chladničky

Prílohy

Môj obľúbený trhovník ma každý rok zásobuje chrenom a vraví, že donesie na trh najskôr v...

prazdny

Žihľavové rizoto so sušenými žĺtkami

Bezmäsité jedlá

V tomto recepte sa stretnete s talianskym výrazom pangrattato. Nejde o nič zložité, je to nahrubo pomletý vysušený chlieb alebo pečivo, ktoré sú niečím ochutené....

prazdny

Bravčové koleno na pive

Bravčové mäso

Bravčové koleno prešpikujeme kúskami cesnaku. Vložíme do hrnca, zalejeme litrom piva. Pridáme očistenú mrkvu,...

prazdny

Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche

Bravčové mäso

Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...

prazdny

Údený pstruh s citrónovým želé a chrenovou šľahačkou

Slané chuťovky

Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody.

prazdny

Kuracia torta

Kuracie mäso

Toto mi tiež prišlo mailom z Čiech. Je to chutné, trošku viac práce, ale výsledok stojí za to...

prazdny

Údený bravčový bôčik plnený a pečený

Bravčové mäso

Je to len také jednoduché jedlo, ktoré myslím si ocenia gurmáni. Hlavne na studeno je...

prazdny

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

Slané chuťovky

Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

prazdny

Bravčové mäso na kyslých uhorkách

Bravčové mäso

Mám rád kyslé uhorky a tak vznikol tento recept.

prazdny

Treska s cviklovým šalátom

Hlavné jedlá

Nápad vznikol vo chvíli, keď som si všimol, že cviklu som postrúhal na veľkých a...

prazdny

Cvikla s chrenom

Bezmäsité jedlá

Červená repa s čerstvým chrenom je vyborné duo. Tento čerstvý šalát vydrží v chladničke dlhšie...

prazdny

Veľkonočná spišská švencelina

Bravčové mäso

Je to pochutina z jedál, ktoré sa svätia na Veľkú noc v košíkoch pred kostolom: šunka,...

prazdny

Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom

Bravčové mäso

Semienkový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň ľubovoľné semienka. Základný recept...

prazdny

Chrenový šalát s bandurkami

Večera

Už som dávno nepridala zložitý a komplikovaný recept. Asi kvôli splnu ma dnes spánok obchádzal, ...

prazdny

Purpurový „gravalax" s chrenovou penou

Hlavné jedlá

Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...

prazdny

Údené s chrenovou omáčkou

Bravčové mäso

Rád sa s Vami podelím o jednoduchý recept na chutné jedlo tradičnej kuchyne... zvádnu to aj...

prazdny

Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom

Bravčové mäso

Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...

prazdny

Roládky s chrenovým krémom a lososom

Slané chuťovky

Jedlo je ako lego; dá sa poskladať do rôznych tvarov. Treba sa s ním len trochu...