Sterilizovaná cvikla
Sterilizovaná cvikla

Tomčianska cvikla

zuzbuk - fotkazuzbuk, 11. októbra 2025

Ak idete robiť cviklu, na 10 kg budete potrebovať asi 4,5 litra tohto nálevu.

Suroviny

Nálev:
1 l
180 ml
130 g
1 ČL
1 ČL



Postup

  1. 1

    Cviklu uvaríme v šupke domäkka (trvá to dlho, netreba to podceniť). Musí byť naozaj mäkká, lebo neskôr sa už nedovarí.

  2. 2

    Po vychladnutí sa cvikla ošúpe a u nás narajbe na jemnú kašu, nie na rezance.

  3. 3

    Všetky suroviny na nálev spolu uvedieme do varu a povaríme 15 minút. Nálev precedíme.

  4. 4

    Nastrúhanú cviklu zalejeme nálevom a dobre premiešame. Pridáme strúhaný chren.

  5. 5

    Plníme do pohárov a sterilizujeme.

Diskusia k receptu