Mexická omáčka s vajíčkom a hranolkami
klobásu narežeme na kolieska a osmažíme na oleji. K upraženej klobáse pridáme červenú fazuľku v paradajkovej...
Syrové fondue
Prišli chladnejšie dni, tak som oprášila náš minuloročný objav - fondue. Tentokrát na slano -...
Ratatouille s hlivou a haluškami
Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.
Sardely v marináde
Na jadranskom prímorí je toto jedlo stálicou a známe je pod menom Sardele na savor...
Jablkový čaj/fotorecept/
Pri odkladaní urody sa vytriedilo hodne jabĺk, ktoré je treba spracovať a toto je jeden zo spôsobov......
Vyprážané slimáky
Z cesta na langoše sa dájú urobiť aj iné dobroty...
Univerzálne cesto na slano aj na sladko
Tento recept ma naučila moja mama a ja ho robím tak často ako sa len dá...
Rizoto čo dom dá
Jeden z receptov ktorý vznikol náhodou keď som , , likvidovala" zvyšky v chladničke a špajzi...
Sarma - holúbky z kyslej kapustovej hlavy
... začala sa zima a s nou prichadzaju na rad aj zimne jedla. jedno od nich...
Pečené papriky so zemiakovým prekvapením, k pečenému mäsu
Pôvodný rcp pochádza pravdepodobne z Chorvátska, kde moji priatelia Helenka a Paľko Oroszovci majú švagra –...
Tvarohová roláda
Pre milovníkov tvarohu a čokolády. Jednoduchá a rýchla príprava rolády, ak sa ohlási nečakaná návšteva...
Smotanovo-kakaová torta DIA
Korpusy som kúpila z cukrárne z Prievidze/pečú pre diabetikov, ale dá sa upiecť aj doma dia korpus,...
Smotanovo-špenátová pizza
Vzhľadom na to, že nemám rád paradajky v akejkoľvek forme, robievam si často smotanovú pizzu,...
Teľací steak s cviklou, pretláčané zemiaky
Steaky najlepšie deň vopred osolíme a posypeme bielym korením. Aj zemiaky uvaríme najlepšie deň vopred a necháme...
Nátierka z teľacej pečene
Na malom plameni veľmi pomaly skaramelizujeme pokrájanú červenú cibuľu, nemalo by to trvať menej ako 20...
Čerstvý pstruh s bylinkami
Pstruhy potrieme olivovým olejom a osolíme zvnútra aj zvonka. Pstruha vyplníme čerstvými bylinkami. Pečieme na...
Taboulé oriental
Recept na predjedlo z kuskusu od mojich francúzskych priateľov. Kombinácia pre niekoho neskombinovateľných surovín, ale...
Zapečená červená kapusta
Na troške cesnakového oleja popražíme slaninku, aby nám nehorela a potom pridáme kapustu a popražíme do polomäkka...
Podlesník s hubami
Zemiaky nastrúhame, pridáme vajcia, rozmiešame s múkou, soľou a koreninami. Cesto má byť...
Pečené čínske rezance a lá Lali
Jednoduché, chutné a relatívne ľahké jedlo, keďže po dvoch hodinách som opäť hladný :)
Zemiakové pagáčiky
Zemiakové pagáčiky podávam k polievkam na kyslo, najčastejšie k šošovicovej polievke. Chutia aj sami o...
Topinky s vajíčkom
Recept mám od svokry chvílu mi trvalo kým som sa v ňom zabehla hoci je veľmi jednoduchý...
Pyré z mungo fazuliek
Mungo fazuľky prepláchneme v studenej vode, uvaríme v slanej vode cca 40 min. Na oleji si...
Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou
Recept som získala od novej kamarátky Blanky, jazyk som robila prvýkrát a musím jej dať vo...
Úhrabkový koláč s oravskou slaninou
Cesto: Múku premiešame so soľou. Z časti mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. Pridáme...
Moja cesnačka
Túto cesnačku som si vymyslela v jeden studený októbrový večer, keď som nevedela čo si dať...
Klasické bavorské Rohrnudeln v modernom šate
Niečo ako naše pečené buchty... líšia sa však spôsobom pečenia... Do cesta som primiešala za hrsť hrozienok...
Sladké makové cannelloni s ricottou a slivkovým kompótom
10 minút prípravy a už len šup s nimi do vyhriatej rúry… Miesto ricotty môžete použiť obyčajný tvaroh...
Zelerovo-hubová polievka s kakaom
Velmi ráda ji vařím, úžasně zkombinované chutě . Nalezeno na netu, poupraveno....
Koložvárska kapusta
Tento recept najradšej robím v takomto sychravom počasí, kyslá kapusta povzbudí a spolu s mäskom a...
Jablková pochúťka
Keďže máme v záhrade množstvo jabĺk, prekvapila som rodinu jablkovým koláčom. Tento recept mám od...
Stašky so slivkami a orechmi
Zemiaky nastrúhame, prisypeme múku, soľ, rozbijeme vajce a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme, narežeme na...
Segedínsky guláš
Naša tradícia a klasika, nikdy sa nám nepreje :) Každý si ho "odvaril" nespočetne veľakrát......
Jablkový džem na buchty
Jablka si očistime nastrúhame na strúhadle s vačšimi slzičkami . Pridáme ocot a cukor všetko spolu vymiešame...