Foto: uzaska
Niečo medzi palacinkami a lievancami... neviem, ako sa to oficiálne volá .)
2
porcie
porcie
2 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvádzam približné množstvo surovín, vždy všetko pridávam len tak od oka... z tohoto vyšli 4 kúsky.
- 2
Suché prísady si zmiešame dokopy, pridáme mlieko, cesto by malo byť ako hustejšie palacinkové. Polku jablka si nakrájame na drobné kocky.
- 3
Opekáme na suchej panvici z každej strany, kým sa nespravia bublinky. Na "vrchnú" stranu palaciniek som nasypala kúsky jablka.
- 4
Na tanieri som palacinky poliala agáve sirupom posypala škoricou a pridala jogurt a džem.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mas ich pekne a vzhľadom na použité suroviny(sojove) , vlocky a opekanie bez oleja aj zdravšie.
inak tie názvy som pozerala vo výkladovom slovníku a tam sa písalo, že pancakes patrí do britskej angličtiny a že crepe sa používa v americkej angličtine, ale že označujú to isté, teda palacinky... ale to sa mi nejak nezdá...viete mi to podrobnejšie vysvetliť
a ešte tolko, že pancakes sú lievance, vždy čo som sa učila aglinu, do nás hustili, že to znamená palacinky - teda asi že palacinky na americký spôsob, ktoré vyzerajú ako naše lievance, či?:-)
Potom su pancakes, tie su hrubsie, dava sa do nich prasok do peciva www.taste.com.au/recipes/25990/blueberry+buttermilk+panc...
No a aby to bolo komplikovanejsie este su pikelets. Tie su hrubsie ako pancakes, do nich ide menej mlieka www.taste.com.au/recipes/5757/pikelets....
Myslim, ze tie su najviac podobne slovenskym dolkam, lievancom. Ako kypridlo sa ale vzdy pouziva prasok do peciva, nie kvasnice.