Kırmızı biber salatası

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 23. mája 2013

Šalát z pečených paprík

5 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

 (kapia)




Postup

  1. 1

    Kapiu umyjeme a nožom niekoľkokrát prepichneme. Teplovzdušnú rúru vyhrejeme na 180 °C. Papriky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme ich do rúry a pečieme zhruba 30 minút, alebo dovtedy, kým povrch paprík nezčernie a papriky nezmäknú. Potom ich opatrne vyberieme, vložíme do sklenenej nádoby, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Tým sa papriky zaparia, a budú sa ľahšie šúpať.

  2. 2

    Medzitým nasekáme poriadnu hrsť petržlenovej vňate a môžeme pridať pár lístkov mäty. Keď nám papriky vychladli, ošúpeme ich, odstránime semienka a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do väčšej misy, prilejeme olivový olej, zastrekneme citrónovou šťavou, osolíme, ochutíme mletým čiernym korením a premiešame. Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

    Šalát je dobre nechať odležať v chlade. Podávame ho ku grilovanému mäsu, alebo len tak, samotný s kúskom chleba.

  3. 3

    Ak papriky namiesto rúry opečiete na grile - v Turecku úplne bežne, gril je pripravený vždy a všade :) - šalát bude mať úplne iné grády, to mi verte! Ak gril nie je po ruke, môžeme kamuflovať štipkou údenej červenej papriky.

Diskusia k receptu

marianne
milujem ta za tento recept:-)) teda aj za ine,ale ja som zavislak paprikovy...
nazarboncuk
mary :) ja teda vôbec nie som "na papriku" ale s mojim muzom by ste si ruky podali :)))
zuzkabluzka
pekna fotka, tiez robievam , aj ja ich najradsej grilujem a davam do podobneho nalevu, kde este pridavam aj kvapku vinneho octu. tak to robia tu v ita :)
tiginko
veru tiež robievam z grilovaných paprík, len s mätou som ešte neskúšala, s chilli papričkou áno. Neviem si ju tam síce predstaviť, kedže ju používam len do mojita a na čaj, ale možno vyskúšam
nazarboncuk
zuzka tıgınko dakujem :) tiginko, mäty sa netreba báť, ja ju bežne používam aj do omelety, polievok, ryžových jedál, šalátov, ved vyskusaj, uvidís...
cesminaz
krasny cerveny salatik...chutovo sladkokysly-myslim..vyskusam,ked budeme grilovat,kedze zvykneme grilovat aj takuto papriku..a ako "nahoda" sa to aj hodi ku grilovanemu mäsku ;-DD KK
angast
fantastické jedlo. Keď je dobre ugrilovaná a zadýmená nemá chybu.
denyany
milujem podobný šalát. podobný, lebo sa robí s octom vínnym a nedáva sa tam mäta. ale môže to byť fajn. ak si spomeniem, keď bude dosť našej papriky, tak skúsim aj s tou mätou.
dajanca
vyzerá to lákavo... tú mätu si tam neviem predstaviť, ani v tých ďalších jedlách ktoré si spomínala, na záhrade jej je dosť tak vyskúšam... :-) vďaka za recept...
adojko
Keď pečiem papriku vonia celý byt, i ♥it ....
sidlo
ja to robievam aj zo zelenej papriky v lete a opekam ju na platni na sporaku. nakrajam ju na polovice, marináda je rovnaká. a potom si tie marinované polovice davam na chleba s maslom. jaka mňamka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia