Jacket potatoes fotorecept

marianne - fotkamarianne, 26. mája 2013
Jacket potatoes (fotorecept)
Foto: marianne

Dajú sa plniť všeličím. Chodili sme na ne často. My radi klasiku. Tento spôsob prípravy som odkukala od J.Oliviera. Mala by byť biela Zobraziť celý popisDajú sa plniť všeličím. Chodili sme na ne často. My radi klasiku. Tento spôsob prípravy som odkukala od J.Oliviera. Mala by byť biela fazuľa v paradajkovom pretlaku, ale môj muž asi v obchode usúdil, že fazuľa ako fazuľa. Zobral,aká prišla pod ruku. Čo už... bola teda strakatá a pálivááá. Ale vygooglila som, že môže byť. No a to by on nebol, keby k tomu pečený bôčik neprihodil. Bolo to výborné.

6
porcií

Suroviny

6 ks väčšie
6 ks dlhých tenkých plátkov
2 konzervy alebo biele




Postup

  1. 1

    Nové zemiaky dôkladne kartáčikom vydrhneme.V strede ich zvisle narežeme.

    Jacket potatoes (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme variť do vriacej osolenej vody na 20 minút.

    Jacket potatoes (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polouvarené zemiaky preložíme na pekáčik,opatrne ich roztvoríme,aby spodná časť ostala neporušená a vydlabeme trošku striedky z nich.Naplníme ich slaninkou,teda túto kúpil ukážkovú,perfektná bola na tento účel..a zvrchu ich potrieme jemne olejom.Dáme piecť do rúry na 30 min.

    Jacket potatoes (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pred dopečenim vyťiahneme z rúry a husto posypeme syrom.Dáme ho ešte na 5 minút rozpustiť v rúre.

    Jacket potatoes (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Fazuľu zohrejeme,môžeme dochutiť bylinkami,pridala som oregána do nej.Pridáme k zemiaku a toto je moja porcia..:-)

    Jacket potatoes (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Ukážkové,sýte jedlo.Ale pretože drevo nechodím rúbať,zabudnem na bôčik,aj slaninu obmedzím........ale určite vyskúšam :-) lebo nepoznám.
irenaw
to sa mi veľmi páči a tomu môjmu to tiež niečím vylepším ;-)
violetacamorova
Ja ich mam velmi rada, ale so slaninou som nejedla a mam ich rada s kopou zeleniny a tuniekovym dipom, aj takto vyzeraju velmi dobre...
marianne
@violka ja som ich uz tiez jedla na vsakovaky sposob,ale my take Slovaciska,najradsej so slaninou:-)) inak v Skotsku mate fantasticku slaninku,tak vyskusaj...
angast
perfektné jedlo. Máš šikovného muža. Dobre to vylepšil -dostalo to šťavu.
slavka2012
Vyzeraju velmi dobre, ked ich budem robit (coskoro) slaninu asi zamenim za nieco chudsie.
mariamka
a uz sme doma s tymi nazvami :)) ja som volakedy robila "jacket" podla burdy, ale jest sa to nedalo :)) ale toto urobim, moj kupuje fazulu kazdy tyzden, uz neviem co s nou..
marianne
@mariamka tu by sa tiez dalo polemizovat o echtovnych Jacket,lebo fazula mala byt biela a ten bocik tam nema co robit...ale jest sa to dalo:-))
lusinkab
juj tak toto mam velmi rada :-) so vsetkym moznym ale najviac mi chutia s cream cheese,udenym lososom a koprom :-) krasny receptik nabuduce robim podla teba :-)
marianne
@lusinkab malo si sa ich v UK najedla?:-) aj ja ich mam strasne rada..chodievali sme na ne pravidelne...ja spravim s cream cheese,lososom podla teba...ale bez kopru
marianne
cosi sa mi mari,ale neviem,lebo co sa tyka sitia,som beznadejna..ako krajcirka by som si ani na slanu vodu nezarobila...
irenaw
z fazule nanajvýš náhrdelník dokážem... :-D
irenaw
ale vlastne dnes predávajú v hoby náradí tavné pištole, možno by som aj jacket z fazule dala a zemiakmi to olemujem...
siesta
tak s tymto som sa stretla v Bulharsku - mali tam na kazdom kroku stanky s obcerstvenim a mnohe z nich ponukali OBROVSKY zemiak peceny (so supkou) v specialnej piecke, upeceny narezali, dovnutra dali plnku aku ste chceli - na vyber ich bolo nespocetne mnozstvo, dali na papierovu tacku, dali pribor a bolo. Chutilo to skvele. Doma som to tiez skusala, s bryndzovo-smotanovo-koprovou plnkou, tieto Vase iste su tiez vyborne.
lusinkab
xixixiix @marianne ale hej najedla mala som to minimalne raz do tyzdna kedze kazdu stredu bol u nas v robote jacket potatoes staff food day :-))) a potom som si to este zvykla niekedy dat v bare ku pivku :-) ale ver ci nie uz som to vyse roka nemala a nejak sa mi to zaziadalo :-)
pivonka
Recept sa mi páči a ukladám a slaninku ponechám, dá správnu chuť a od bôčika by som sa tiež neodhodila. Čo sa týka Burdy, je o šití, ale na konci je aj pár receptov.
irenaw
dnes sme mali na obed túto dobrotu. zlyhala trošku logistika, namiesto fazule musel byť núdzový cícer z mrazničky, popražený na panvici s čili. hanba mi, ale čo už. ale aj tak boli hrče za ušami, vďaka :-)))
zuzana78
parada,ale v anglicku sa robia len s fazulami v rajcinovej omacke...nie ine fazule..
marianne
viem, som to tam napisala,keby si pozorne citala...ale vygooglila som uz aj taketo fazule...
marianne
muz kupil omylom zlu plechovku fazule,ale vygooglila som recept aj s farebnou,nabuduce,ked ho budem robit prehodim obrazok:
lusinkab
@marianne :-) hmmm a ked su chilli con carne tak s bielou fazulou? no neviem :-) s tymi zemiakmi je to ako u nas s chlebom co si das tak to mas :-) ... a len v rajcinovej omacke jedla som uz aj s cicerom,aj s takymito fazulkami ale skor v kaviarniach ako v puboch... zdrave jacket potato
marianne
teraz uz neviem ani ja ktora bije:-))))) presne @lusinkab my sme jedli vo Weston-super-Mare prave taketo farebne...trosku bledsie boli o jeden odtien:-))) ale je pravda,ze najcastesie su tam asi tie v paradajkovom pretlaku...
marianne
...je to asi ako s haluskami.Raz su bryndzove,potom kapustove,ci len so slaninkou...atd...
havino
páči sa mi recept, urobím určite, môj si tiež zgustne, ja dodržím recept aj so slaninou, čo už, nespravím mu, čo mu na očiach vidím? spravím
zuzana78
pre lusinkab ...ak si jedla cicerove v anglicku ,tak to som tu este nevidela...len hovorim ,ze vsade vidim len fazule v rajc.omacke z konzervy..
bablew89
No dobre, pridávam si tiež do KK :D varíš podľa mojich chuťových buniek :P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia