Foto: marianne
Dajú sa plniť všeličím. Chodili sme na ne často. My radi klasiku. Tento spôsob prípravy som odkukala od J.Oliviera. Mala by byť biela Zobraziť celý popisDajú sa plniť všeličím. Chodili sme na ne často. My radi klasiku. Tento spôsob prípravy som odkukala od J.Oliviera. Mala by byť biela fazuľa v paradajkovom pretlaku, ale môj muž asi v obchode usúdil, že fazuľa ako fazuľa. Zobral,aká prišla pod ruku. Čo už... bola teda strakatá a pálivááá. Ale vygooglila som, že môže byť. No a to by on nebol, keby k tomu pečený bôčik neprihodil. Bolo to výborné.
porcií
Postup
-
1
Nové zemiaky dôkladne kartáčikom vydrhneme.V strede ich zvisle narežeme.
-
2
Dáme variť do vriacej osolenej vody na 20 minút.
-
3
Polouvarené zemiaky preložíme na pekáčik,opatrne ich roztvoríme,aby spodná časť ostala neporušená a vydlabeme trošku striedky z nich.Naplníme ich slaninkou,teda túto kúpil ukážkovú,perfektná bola na tento účel..a zvrchu ich potrieme jemne olejom.Dáme piecť do rúry na 30 min.
-
4
Pred dopečenim vyťiahneme z rúry a husto posypeme syrom.Dáme ho ešte na 5 minút rozpustiť v rúre.
-
5
Fazuľu zohrejeme,môžeme dochutiť bylinkami,pridala som oregána do nej.Pridáme k zemiaku a toto je moja porcia..:-)
Diskusia k receptu