Foto: ancicka
35
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
500 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
šťípka |
|
200 g |
|
1,5 dl |
|
2 ks |
|
Plnka : | |
250 g |
|
2 ks |
|
200-300 g nakrájaná na malé kocky |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
1 ks menšie |
|
Postup
-
1
Najsamprv si pripravím rebarboru.Olupem a pokrájam na drobno.Zasýpem vanilkovým cukrom .
-
2
V miske si zhnetiem suroviny,
-
3
a na pomúčenej doske vypracujem hladké cesto.Rozdelím na polovicu.Každú časť vyvaľkám vo veľkosti plechu.
-
4
Pripravím si plnku,tvaroh zmiešam s vajíčkom,vanilkovým a kr.cukrom podľa chutí a pridám zlatý klas,premiešam.
-
5
Rebarbora môže pustiť šťavu,tak tu zlejem a rebarboru pridám k tvarohu a premiešam.
-
6
Na pomastený plech dám jednú časť cesta a na ňu plnku rozotriem.
-
7
Plnku zakryjem druhou časťou cesta a popichám vidličkou.Upečiem.
-
8
Upečený a vychladený koláč posýpem práškovým cukrom a pokrájam.
-
9
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu