Foto: babkamt
Manžel chcel , aby som mu upiekla slaný smotanový osúch s kôprom a oravskou slaninkou .
na 200 °C
Postup
-
1
Z čl cukru , 21 g droždia a 100 ml vlažného mlieka som spravila kvások . Vykysnutý kvások som pridala k osiatej a osolenej múke .Do zvyšku 250 ml vlažného mlieka som rozbila vajíčko a pridala 100 ml oleja . Zamiešala som som to do múky a vypracovala redšie cesto . Nechala som ho vykysnúť.
-
2
Vykysnuté cesto som roztiahla na olejom vymazaný plech . Kyskú smotanu som osolila , rozmiešala a natrela na cesto . Oravskú slaninku som kúpila nakrájanú na plátky - som pokrájala na slížiky . Rozložila som ju na smotanu . Na vrch som dala nasekaný čerstvý kôpor zo záhrady . Povrch koláča som pokvapkala troškou oleja a dala piecť na 200 °C asi 20 minút .Po vybratí upečeného koláča z rúry som kraje potrela studenou vodou .
-
3
Tu je kôprový slaný koláč v reze . Nemohli sme sa dočkať , kým trochu vychladne .
@zuzkabl úzka nevedeli sme sa dočkať , kým trochu vychladne , aby sme z neho ochutnali .Viem , že ty doma často pečieš aj chlieb a pečivo . Tak vieš o čom hovorím . V nose ťa dráždi lákavá vôňa čerstvého chleba alebo aj osúcha .....
@marta23 určite neobanuješ ,bryndzový je výborný .
Som rada , že ho zaradíš do tvojho jedálnička a budeš ho piecť . Je vhodný aj k polievkam , alebo len samotný .
Vďaka
skoda, ze neviem pridavat fotky ;)
Kazdy ma rad kraje, tak bol v tejto podobe. Bez slaninky, len smotana a kopor. Chutny recept. Dakujem, @babkamt.