Foto: jeery
Tento recept je kombinace dvou jiných a mojí predstavivosti o jedle.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg |
|
1 kg |
|
150 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1/2 zvezku |
|
125 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a p.p. odrežeme zdrevnatelú čásť.Špargľu varíme 12-15 min v osolenej vode s polovicou limety,ktorej šťavu vytlačíme do vody.Uvarenú scedíme a necháme ochladnúť.Po dobu varenia špargľe očistíme zemiaky a pokrájané ich dáme variť s trochou soli.
-
2
Žltok vyšľaháme s dvoma k.l.limetkovej šťavy do hustej hmoty (šľaháme v miske ponorenej v teplej vode max. 65°c) Do husté hmoty prišľaháváme rozpustené máslo.Na koniec vmiešame pokrájané paradajky, bazalku a dochutíme.Dáme vychladit do chladničky.Uvarené zemiaky scedíme a zakryté dáme na bok.
-
3
Špargľu zavinieme do slaninky,šumky a sýra.Obalíme v trojobale a vyprážame.
-
4
Všetko poukladáme na tanier a môžeme obedovať.
Diskusia k receptu