Tento recept je kombinace dvou jiných a mojí predstavivosti o jedle.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 0,5 kg |
|
| 1 kg |
|
| 150 g |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 zvezku |
|
| 125 g |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a p.p. odrežeme zdrevnatelú čásť.Špargľu varíme 12-15 min v osolenej vode s polovicou limety,ktorej šťavu vytlačíme do vody.Uvarenú scedíme a necháme ochladnúť.Po dobu varenia špargľe očistíme zemiaky a pokrájané ich dáme variť s trochou soli.
-
2
Žltok vyšľaháme s dvoma k.l.limetkovej šťavy do hustej hmoty (šľaháme v miske ponorenej v teplej vode max. 65°c) Do husté hmoty prišľaháváme rozpustené máslo.Na koniec vmiešame pokrájané paradajky, bazalku a dochutíme.Dáme vychladit do chladničky.Uvarené zemiaky scedíme a zakryté dáme na bok.
-
3
Špargľu zavinieme do slaninky,šumky a sýra.Obalíme v trojobale a vyprážame.
-
4
Všetko poukladáme na tanier a môžeme obedovať.









Diskusia k receptu