Špargľová rolka v trojobale fotorecept

jeery - fotkajeery, 26. mája 2013
Špargľová rolka v trojobale (fotorecept)
Foto: jeery

Tento recept je kombinace dvou jiných a mojí predstavivosti o jedle.

4
porcie
2O minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 kg
150 g
250 g
200 g
3 ks
1 ks
2 ks
1/2 zvezku
125 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a p.p. odrežeme zdrevnatelú čásť.Špargľu varíme 12-15 min v osolenej vode s polovicou limety,ktorej šťavu vytlačíme do vody.Uvarenú scedíme a necháme ochladnúť.Po dobu varenia špargľe očistíme zemiaky a pokrájané ich dáme variť s trochou soli.

    Špargľová rolka v trojobale (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žltok vyšľaháme s dvoma k.l.limetkovej šťavy do hustej hmoty (šľaháme v miske ponorenej v teplej vode max. 65°c) Do husté hmoty prišľaháváme rozpustené máslo.Na koniec vmiešame pokrájané paradajky, bazalku a dochutíme.Dáme vychladit do chladničky.Uvarené zemiaky scedíme a zakryté dáme na bok.

    Špargľová rolka v trojobale (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Špargľu zavinieme do slaninky,šumky a sýra.Obalíme v trol obale a vyprážame.

    Špargľová rolka v trojobale (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko poukladáme na tanier a môžeme obedovať.

    Špargľová rolka v trojobale (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
omacka fajn, ale ta spargla je riadne zmordovana chudera
jeery
Nie je jednoduché ji zavynúť do slaniny, šumky,sýra a trojobalu.:-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha



Tipy na články