Panvica hojnosti nielen pre úspešného maturanta

mariamka - fotkamariamka, 24. mája 2013
Panvica hojnosti nielen pre úspešného maturanta
Foto: mariamka

Že prečo ten noblesný názov? :) Kto prežil so svojou ratolesťou povestný stresový akademický týždeň a potom adrenalín počas celého maturitného týždňa, keď nikomu Zobraziť celý popisŽe prečo ten noblesný názov? :) Kto prežil so svojou ratolesťou povestný stresový akademický týždeň a potom adrenalín počas celého maturitného týždňa, keď nikomu nič nechutí, až kým sa to neprevalí k úspešnému záveru, pochopí :)

Suroviny

8-10 plátkov
2 ks
1 ks
1 ks
4 ks
1 bal.




Postup

  1. 1

    Pôvodne sme mali na pláne ísť do reštiky, reku, mamina si oddýchne od hrncov a mladý si dá niečo exkluzívne. No ale vraj inokedy.. chápete, oslavoval :) ale domov prišiel hladný ako vlk. Takže čo mamka neurobí pre synka?

  2. 2

    Na panvicu rozložíme plátky slaniny. Necháme trošku vyškvariť, môžeme otočiť. Na slaninu uložíme pokrájanú cibuľu, rajčinu, papriku, necháme prehriať a trošku zmäknúť. Na zeleninu rozklepneme 4 vajíčka a necháme ich chvíľku stuhnúť na spôsob volských očí. Vzápätí na ne/medzi ne pokladieme na plátky pokrájanú mozarellu, celé posolíme, okoreníme a zakryjeme. Necháme len chvíľu prehriať, nech sa bielka zatiahnu a mozarellka trošku roztopí.

  3. 3

    Na záver celé polejeme olivovým olejom, poprášime čerstvým mletým korením, štipľavou paprikou a bylinkami. Servírujeme rovno z panvice s hriankami alebo čerstvým chlebíkom.

    Panvica hojnosti nielen pre úspešného maturanta - obrázok 3
  4. 4

    A už sa len vytešujeme s našou ratolesťou :)

    Panvica hojnosti nielen pre úspešného maturanta - obrázok 4
  5. 5

    Týmto chcem poďakovať všetkým Varecháčom, ktorí držali palce tohtoročným maturantom a zároveň pogratulovať všetkým šťastným mamkám, tatkom, starým rodičom, ktorých deti/vnúčatá úspešne zvládli "skúšku dospelosti".. aj keď, ... tá skutočná skúška života ich ešte len čaká :)

Diskusia k receptu

ariela6
a ta panvica sa pači aj mne hoc som už maturovala davno
kecemis
@mariamka gratulujem maturantovi a aj jeho rodicovstvu. Urcite si taku dobrotu zasluzil. A co prichystal uz maturant svojej mamine za tu starostlivost pri priprave na skusku dospelosti.
mariamka
@kecemis :)) co mi pripravil? ze ma prave zobudil ).. zo zuru otvorit dvere, lebo nemal kluce, a pekne ma aj zdzubal, ze tam 20 min. stoji :)) a ja este ticho, ze som myslela, ze mi budik zvoni :))
sovka62
Srdečne blahoželám. Na svoju maturitu by som si už asi ani nemala spomenúť, dosť času ubehlo už aj od maturít detí a starších vnúčat, ale ten pocit si veľmi dobre pamätám. Samozrejme, vieme, že sa to podarí, ale kdesi naspodku mysle predsa len hlodá malá pochybnosť, čo keby....? Teším sa s vami a verím, že synovi sa v budúcnosti bude dariť, prvý dôležitý krok už spravil.
luss44
maturantovi gratulujem k skúške z dospelosti a rodičom k úspešnému synovi, nás to čaká o 2 roky dvojnásobne... ako sa poznám, tiež mi týždeň nebude chutiť. ale večeru mal mladý muž teda riadnu :)
tiginko
gratulujem @mariamka k šikovnému a sympatickému synkovi! My to už máme dvakrát za sebou, tak viem o čom to je. Ale tá radosť, keď to zvládnu! Kiež by sa život skladal len z takýchto stresov
angast
panvica super parádna , ale keby ma takto zobudil, dostal by ešte dezert- panvicou po kokose
angast
I keď som už držal palce a gratuloval už predtým - ešte raz teda oficiálne
gratulujem
hannah22
gratulujem , aj ja sa teším.... náš vnuk predvčerom úspešne zmaturoval a tak sme to znovu prežívali, na maturity svoje a detí som už zabudla a teraz sme to celé s dedkom prežívali znovu..... hurááá je to radost.....panvica je super a určite posilnila po tej námahe ......čo mama neurobí pre syna.....
:))
radost
maturantom i mamám-život podľa predstáv želám..nech vydrží dlho elán...:-)
pusta
@mariamka , to je kalotická bomba, po ktorej sa dobre rozmýšľa, ked je telo spokojné. čo už láskyplná mama nespraví pre svoje dieťa :-)
obom vám srdečne blahoželám, je to synova, ale aj tvoja z zásluha.
viem, o čom hovorím :-)
lusinkab
:-))))))))))))) @mariamka :-)))))) vies co ja som sa tak nasmiala pri tomto recepte,ze si nevies predstavit ako :-) maturovala som sice pred 8 rokmi ale do dnes si na ten den pamatam :-) ak sa niekto dokaze opit a vytriezviet 3 krat za jeden den tak som to ja :-) pre mne to bol naj den v zivote lebo som vedela skola urobena,balim kufre a idem papapapapa Slovensko :-) tak si viem uplne predstavit preco bol ten tvoj syncek tak vyhladovany..... prajem vam obom vela stastia :-) inaksie receptik si pekne ukladam kedze vyzera pruuuuuudko jedly a zachvilku nam tu zacne chladnejsie pocasie tak sa urcite zijde :-) psssst konecne ta vidim aj na fotke :-)
mariamka
@lusinkab :)))) ani nevies ako som rada ze ta nasa panvica tak pobavila )) ja viem, ze ani nie panvica ale spomienky a hlavne dobry pocit, ze si sa "nasla" :)),, ved presne to bol ucel, preco som to sem dala, troska z radosti, trosku z nostalgie.. a ty to naco ukladas, ty taketo vycaris s prstom v nose :)) ps.. no ano som to ja, troska som bojovala, ci to sem dat, aj som sa chcela "skockovat" ale neviem to :)) velmi pekne ti dakujem.. si slniecko :))
lusinkab
@mariamka :-))))) no presne tak akurar sa mi vybavili spomienky aj trosku smutku aj radosti :-) ale preco ved si kocka :-) a recptik musi byt podla orginalu tak preto ukladam :-)
pusta
@mariamka , nádherná fotka syna a teba. máš úžasne krásnu a milú tvár, s nežným úsmevom a výrečnými dobráckymi očami, rozdávaš radosť - asi takto som si ťa predstavovala :-!
pusta
@mariamka , niet za čo, čo je pravd, to je pravda, z fotografie sa dá veľa vyčítať...
angast
áno , súhlasím s @ pusta
Nežnučká, milučká a dobráckym úsmevom , nežnučkýma očkami ,
plná optimizmu . Takto sme si ťa všetci predstavovali a nesklamala si nás. Ceníme si u teba , že všetkým rozdávaš radosť a dobrú náladu.
Len tak ďalej napreduj a budeme ťa mať naďalej všetci radi.
abdul
Šak to ti brat, nie ? Buď je on starší, abo ty taká mladučká.
Následníkovi trónu gratulujem.
zuzkabluzka
gratulujem aj ja, k receptu aj k synovi....a naozaj dobra foto @mariamka , krajsia ako ta tvoja paradnica s pizzou na profilovke, mozes kludne vymenit :)))))


mariamka
@zuzkabluzka mate pravdu ani mne sa ta frndolina nezamluva :) chcela som Marge Simpson ta je mojmu srdcu mila, ale nepreslo asi kvoli autorskym pravam.. a seba tam uz vobec nedam, divat na seba este aj na Vareche?, dost mam kazde rano hodinu pred zrkadlom :)) dakujem za mily koment :))
afataga
aj ja gratulejem synatorovi, co tam po panvici, mna viac zaujalo to jedlo, co je v panvici, dala by som si aj ja, ale tak to by som mala na dva dni :-), este mi neda taka poznamka, ja neviem, preco kazdy tak stresuje pri maturach, my sme to prezivali v klude, nervacenie nikomu nepomoze
mariamka
vies ze mas pravdu @afataga ? to ja som to "zrala" :) mlady bol v pohode :) a viac-menej ma to ukludnilo :) to iba vekom sme taki stressmeni :)
kecemis
@mariamka a ja som stale bol v tom ze to je synova kocka ktora sa ide podelit s nim o tu panvicu.
kimlo
Ach jo, maturity...ja som si svoje presiel pred 33 rokmi, a moji synovia pred 10_timi.. ale mam z nich radost, isli dalej do skoly a dnes su znich uspesni mladi ludia. Prajem to aj Tvojmu synovi a vsetkym varechacom.
mariamka
@kimlo gratulujem k potomstvu vzdy som zavidela ked sa kolegovia chvalili a uz sa mozem aj ja :) starsi maka v elektrarni a tot mlady ma naslapnute na VŠ ... ja mam na rok stretavku po 30 rokoch ,,, asi poslem staru mamu :))
mariamka
no jo, len kto by sa tam trepal, dufam, ze maju zasielkovy obchod.. :)) a vies co, mozno mi niekto podrzi :))
nelisa
natrafila som na recept, ktorý sa hodí do tohto obdobia, keď máme za sebou akademický týždeň (to som varila každý deň nejaké dobroty) a od dnešného rána môj starší potomok maturuje, tak špekulujem čo zase variť, keďže lasagne z nedele už dávno nie sú... ďakujem za inšpiráciu, aspoň sa pri varení odreagujem od tých maturitných nervákov :)
mariamka
@nelisa dakujem za mily koment a drzim palce nech vsetko dobre dopadne :)) a nech si mlady pochuti :)
aj dodatocne p. @Izke za gratulaciu :)
je to radost, ani som nepisala, aby to nesmrdelo samochvalou ale mame 3x1+1x2 :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia