Ďalšie z oblúbených jedál.Ja k nim podávam hranolky z "normálnych" a sladkých zemiakov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1 kg |
|
| 3 ks |
|
| 2 ks |
|
| 10 ks |
|
| 2 ks |
|
| 4 ks |
|
| Fajitas korenie: | |
| 1 PL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/3 ČL |
|
| 1/3 ČL |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké prúžky.Očistenú papriku nakrájame tiež na tenké prúžky a cibulu na polkoliečka.Na troche oleja osmažíme kuracie kúsky (5min),potom pridáme cibulu a papriku a fajitas korenie (ja som použila kupované ale recept na vlastné je vyžšie,suroviny stačí len zmiešať).Keď paprika zmäkne a mäso je tak akurát môžeme hneď podávať s celozrnnou tortillou ohriatou 5min v trúbe na 150 st.
-
2
Sladké aj "normálne" zemiaky ošúpeme a nakrájame na rovnako hrubé hranolky.Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme soľou a tymiánom.Dáme piecť na 35min na 180 stupňov.
- 3
K tortillám môžeme podávať guacamole,kyslú smotanu alebo salsu,kto chce môže pridať strúhany syr.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









Diskusia k receptu