Lístkový sen

hana1 - fotkahana1, 26. mája 2013
Lístkový sen
Foto: hana1

Vyskúšala som niečo iné z lístkového cesta ako krémeš a vysledok je úžasný preto sa s ním chcem podeliť s Vami a dať Vám Zobraziť celý popisVyskúšala som niečo iné z lístkového cesta ako krémeš a vysledok je úžasný preto sa s ním chcem podeliť s Vami a dať Vám inšpiráciu stojí to zato vyskúšať budete milo prekvapené prajem dobrú chuť

30
porcií
70 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

2 ks
4 ks
15 dkg
1 ks
7 dkg
10 dkg
1 ks
1/2 l
8 dkg
15 dkg
1 bal.
25 dkg




Postup

  1. 1

    lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a upečieme 2 pláty ja som použila hotové lístkové cesto 2 kusy po 400 gramov

    Lístkový sen - obrázok 1
  2. 2

    v mlieku rozmiešame cukor vanilkový cukor a hladkú múku

    Lístkový sen - obrázok 2
  3. 3

    uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť

    Lístkový sen - obrázok 3
  4. 4

    oddelíme si bielky od žltkov, z bielkov vyšlaháme tuhý sneh pridáme cukor a vanilkový cukor a ešte chvýľku šlaháme

    Lístkový sen - obrázok 4
  5. 5

    pridáme žltky a zľahka premiešame

    Lístkový sen - obrázok 5
  6. 6

    nakoniec pridáme múku orechy a prášok do pečiva

    Lístkový sen - obrázok 6
  7. 7

    rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme

    Lístkový sen - obrázok 7
  8. 8

    vychladnutú kašu zmiešame s herou a vyšlaháme

    Lístkový sen - obrázok 8
  9. 9

    na plech dáme prvý plát lístkového cesta a natrieme polovicou plnky

    Lístkový sen - obrázok 9
  10. 10

    na to položíme orieškový plát a natrieme druhú polovicu plnky

    Lístkový sen - obrázok 10
  11. 11

    nakoniec dáme na vrch druhý plát lístkového cesta popritláčame a dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa

    Lístkový sen - obrázok 11
  12. 12

    nakoniec nakrájame a posypeme práškovým cukrom

    Lístkový sen - obrázok 12

Diskusia k receptu

manya
kedysi dávno som niečo podobné piekla, recept bol v časopise, nie som dobrá v krájaní lístkového cesta, radšej nepečiem, ty ich máš pekné.
sovka62
@manya , krájanie ťa trápiť nemusí. Vrchný plát pokrájaj na štvorce rovno na plechu (doske) a potom ho poukladaj na hotový koláč. Spodné vrstvy už úplne ľahko pokrájaš podľa tých štvorcov.
monnikka
fajnový juhoslovanský krémeš, robievam, vďaka za pripomenutie
joel
Milujem juhoslovanský kremeš.....
valeri
jéééj - juhoslovanský krémeš, máš ho veľmi pekný :-))
nika72
áno aj ja som mala problém z krajaním,ale bolo mi poradené a jeden plát lístkového cesta pokrájam na štvorce pred pečením
ebaka
ukladám rcp do Kk,lebo teraz nie sú papkoši doma :)
hahaias
Poznám - juhoslovanský krémeš - ale prečo juhoslovanský? Ktovie. Chutí výborne, robievam
kimlo
Ja si myslím že to je levársky kremeš... :-)
vierutt
Tiež ho mám ako juhoslovanský krémeš, je vynikajúci!
lidia3
poznam ho dlho pod nazvom juhoslovanske rezy z knihy recepty zo života .
orchidea
Tiež poznám recept pod názvom "Juhoslovanský krémeš" aj som ho už dávno robila, je výborný.
marienka44
@Hana1 , ako pecies listkove cesto? Na opacnejs tarne plechu? Ako docielis rovnake rozmery jednotlivych ciest?
Rada by som to vyskusala, moze to byt chutne. Ukladam do KK. :-)
hana1
pečiemho normálne na plechu nie na obrátenom a ako docielim rovnaké rozmery oboch ciest? tak nad tým som sa doteraz nezamýšlala ono to tak víde akosi normálne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia