Hovädzie na hlive s ryžou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 24. mája 2013
Hovädzie na hlive s ryžou (fotorecept)
Foto: babkamt

Mala som doma kúpenú hlivu . Potrebovala som ju minúť . Preto som spravila mäso na šťave s hlivou.

Suroviny

600 g
1 ks
300 g
1 PL
2 čl
0,5 čl
0,5 čl




Postup

  1. 1

    Cibuľu som opiekla na oleji do sklovita.

    Hovädzie na hlive s ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z mäsa som narezala malé medajlónky .

    Hovädzie na hlive s ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tie som pridala k cibuli . Opiekla som mäso , aby sa zatiahlo . Osolila a okorenila som ho mletým čiernym korením . Mäso som dala dusiť do tlakového hrnca asi na 30 minút . Po tomto čase varenia bolo mäso mäkké .

    Hovädzie na hlive s ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odstavila som zo zdroja tepla a pridala som 2 čl mletej červenej papriky a 0,5 čl celý kmín. Pridala som k nemu nakrájanú hlivu po 15 minútach . Už som mäso dlho nedusila , lebo hliva by bola dlhým dusením tvrdá . Šťavu z mäsa som zahustila solamylom rozmiešanom v troške studenej vody . Omáčku som ešte varila 10 minút , aby sa všetky chute spojili .

    Hovädzie na hlive s ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsa som podávala s ryžou a hlávkovým šalátom .

    Hovädzie na hlive s ryžou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

gabriele
vrele odporucam...je to jedno z nasich najoblubenejsich jedal...pridavam naviac trochu susenych hub a na spicku noza kremzskej horcice...vyborne je to aj s muchotravkou cervenkastou...prave zacina rast :)
babkamt
@gabriele mávam sušené huby , no vlani to bola bieda . Akurát sme raz mali s vajíčkom .Muchotrávku červenkastú nepoznám , hoci chodím rada zbierať huby .
jerica
@babkamt dobrá osvedčená klasika, pre mňa a nás výborná chuť, hlivou kto ju má rád, nič nepokazí :-) vrele doporučujem :-)
angast
hovädzinka s hubami na šťave - perfektné jedlo. Aj nám už došli sušené , tak to tiež takto striedame s pečiarkami. Výborný recept !
babkamt
@jerica takýmto jedlom zabodujem aj u mojej vnučky , nielen u manžela . @angast vidím ti na očiach , že by si si dal povedať a prisadol k stolu .Aj náš psík , keď obedujeme vonku na dvore si pekne sadne a bez mihnutia oka nás sleduje . Lebo , čo ak by sa náhodou niečo ušlo aj jemu ?
mijaita
@babkamt padlo oko uplnou nahodou na tenhle recept, jak jsem se divala na ty houby. Vcera jsem nahodou vyndala z mrazaku klizku a dnes opet nahodou me v trznici oslovila hlíva. Obed byl za chvilku a byl výtečný! Urcite to nebylo naposledy, hovezi i hlíva jsou perly. Díky ti :-) ***** a ***** :-)


babkamt
milá @mijaita v prvom rade ti ďakujem za pridanú fotku. Ja som sa to ešte nenaučila:-) Niekedy sú aj dobré náhody. Som rada, že si si vybrala práve môj recept a varila podľa neho. Teší ma, že si ho nevarila posledný krát. Prajem ti príjemný večer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia