Foto: babkamt
Mala som doma kúpenú hlivu . Potrebovala som ju minúť . Preto som spravila mäso na šťave s hlivou.
Postup
-
1
Cibuľu som opiekla na oleji do sklovita.
-
2
Z mäsa som narezala malé medajlónky .
-
3
Tie som pridala k cibuli . Opiekla som mäso , aby sa zatiahlo . Osolila a okorenila som ho mletým čiernym korením . Mäso som dala dusiť do tlakového hrnca asi na 30 minút . Po tomto čase varenia bolo mäso mäkké .
-
4
Odstavila som zo zdroja tepla a pridala som 2 čl mletej červenej papriky a 0,5 čl celý kmín. Pridala som k nemu nakrájanú hlivu po 15 minútach . Už som mäso dlho nedusila , lebo hliva by bola dlhým dusením tvrdá . Šťavu z mäsa som zahustila solamylom rozmiešanom v troške studenej vody . Omáčku som ešte varila 10 minút , aby sa všetky chute spojili .
-
5
Mäsa som podávala s ryžou a hlávkovým šalátom .
@sracz ďakujem za pochvalu .Veď aj ty sa vieš dobre zvŕtať v kuchyni . Sledujem tvoje recepty , často nás inšpiruješ .