Foto: akeber
Tortička bola upečená k dňu matiek, recept som našla v starom časopise. Určite vhodná pre milovníkov tvarohu :-).
príprava
Suroviny
6 ks |
|
80 g |
|
180 g |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
0,5 dl |
|
Plnka tvarohová: | |
3 bal. |
|
3 bal. |
|
5 PL |
|
1 pohár |
|
1 a pol bal. |
|
Na povrch šľahačka: | |
250 ml |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Postup: Vnútro tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu. Z bielkov vyšľaháme sneh. Múku, prášok na pečenie, kakao premiešame. Po lyžičkách pridávame do vyšľahaných žĺtkov a premiešame. Pridáme olej, premiešame. Nakoniec vmiešame vareškou vyšľahané bielka. Vlejeme do formy a dáme piecť do vopred pred hriatej rúry na 170 C.
-
2
Broskyne odkožkujeme, ponecháme zopár kúskov na zdobenie a ostatné rozmixujeme ponorným mixérom.
-
3
Tvaroh, vanilkový cukor, práškový cukor a rozmixované broskyne zamiešame .
-
4
Korpus upečeného cesta rozrežeme priečne na tri rovnaké (hrúbkou) časti. Jeden dáme na dno tortovej formy polejeme ho jemne šťavou s kompótu (všetky tri korpusy budeme polievať). Ostatné dva zmenšíme na priemer 24 cm, 20 cm. Do plnky vmiešame želatínu urobenú podľa návodu. Preto chýbajú fotky postupu lebo rýchlo hustne plnka :-). Na korpus vo forme dáme tretinu plnky. Na to položíme korpus (do stredu) s priemerom 24 cm. Naň dáme polovicu plnky čo nám zostala a na to položíme korpus s priemerom 20 cm. Doplníme zvyšnou plnkou. Ponecháme 24 hod v chladničke stuhnúť.
-
5
Šľahačku vyšľaháme aj s cukrom a stužovačom .
-
6
Nanesieme ju na povrch torty a tortu ozdobíme.
-
7
DOBRÚ CHUŤ!
-
8
A ešte prierez.
ďakujem :-)