Špenátové halušky s kuracím mäskom

jessinka - fotkajessinka, 26. mája 2013
Špenátové halušky s kuracím mäskom
Foto: jessinka
4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Halušky:
1 bal.
200 g
Omáčka:
100 g
50 g alebo eidam
100 g
50 g
200 ml
 podľa potreby
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenátový pretlak dáme do sitka a necháme z neho odtiecť všetku "tú zelenú vodu". Pridáme nastrúhané zemiaky, prelisovaný cesnak a múku aby nám vznikla kompaktná hmota. Najlepšie je ak v nej stojí lyžička ! Halušky hádžeme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávu na povrch sú hotové. Predcedíme, hodíme k nim kúsok masla.

  2. 2

    Kuracie mäso si deň dopredu naložíme do cesnaku, trošku sójovej omáčky a necháme cez noc postáť. Zprudka opražíme, postupne pridávame syry až kým sa nerozpustia. Jarná cibuľka je k tomu top.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Jessinka, Tvoj recept vyzerá veľmi zaujímavo, určite stojí za vyskúšanie, lahodí oku, tak som zvedavá, ako bude lahodiť jazýčku :)

Pridaj komentár k receptu: