Pekáčik z kukuričnej krupice fotorecept

janger - fotkajanger, 22. mája 2013
Pekáčik z kukuričnej krupice (fotorecept)
Foto: janger

Hlavnou zlozkou tohto jedla je kukuricna krupica, ktora sa pouziva aj na pripravu polenty.

4-5
porcie
50-55 minút
na 190 °C

Suroviny

210 g
150 g
4 ks
1 ks
190 g
100 g
3 ks
500 ml
250 ml
podľa chuti
3 PL (+ extra na vymazanie pekáča)
1 ČL
Priloha:
125 ml
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Priprava tohto jedla je velmi jednoducha. Pripravuje sa z kukuricnej krupice.

    Pekáčik z kukuričnej krupice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ruru dame rozohriat na 190st. C. Chorizo pokrajame. Moze byt, samozrejme, napriklad aj vyborna slovenska klobasa....Tiez pokrajame cervenu papriku, jarnu cibulku, chili papricku. Ja som jej dala len polovicu, ale kto ma rad stiplave, da viac.

    Pekáčik z kukuričnej krupice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kukuricu scedime, kidney fazulku preplachneme a tiez scedime. Mozete pouzit aj cerstvo uvarenu fazulu, ja som dala konzervovanu.

    Pekáčik z kukuričnej krupice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak by niekto nepoznal kidney fazulu, tak vyzera takto.

    Pekáčik z kukuričnej krupice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dame varit 500ml vody. Postupne, za staleho miesania, pridame krupicu. Povarime asi 30 sekund. Vznikne dost husta kasa.

    Pekáčik z kukuričnej krupice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vypneme sporak. Do kase primiesame maslo, studene mlieko a vajcia. Pridame mlete korenie a sol, prasok do peciva. Prasok nie je nevyhnutny, ale trosku to nakypri.

  7. 7

    Primiesame chorizo, papriku, jarnu cibulku, chili, kukuricu a fazulu. Nalejeme to do maslom vytreteho pekaca.

    Pekáčik z kukuričnej krupice (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dame piect do vyhriatej rury asi na 50-55 minut.

    Pekáčik z kukuričnej krupice (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Priloha, ktoru som chcela podavat, mala byt ina. No, vyskytol sa problemik...Avokado, ktore som mala doma, bolo ako kamen, takze sa pouzit nedalo...Co teraz? Nahradila som ho redkvickou...Je to ine, ale aj tak to bolo chutne. Redkvicku som pokrajala na male kusky, nakrajala chili papricku (podla chuti), pridala som petrzlenovu vnat, trosku soli a zmiesala som to s kyslou smotanou. Namiesto redkvicky malo teda byt avokado...Nuz, co uz?

  10. 10

    Suroviny (napln) sa daju obmienat. Vegetariani si mozu chorizo nahradit kockami syra.

  11. 11

    Inspiraciou mi bol R.v.Veen. Ak vyskusate, prajem dobru chut!

Diskusia k receptu

nikola166
tak to musím vyskúšať :) milujem kukuričnú krupicu .. ale v takej forme som ju ešte nejedla...
janger
@nikola166 , vyskusaj :-). Ja zase s kukuricnou krupicou som velke skusenosti nemala, ale toto jedlo nam ozaj chutilo. Budem robit zase a vyskusm pridat aj ine suroviny...
izabella929
mám rada výrobky z kukuričnej múky, často ju v kuchyni používam,.) tvoje recept vyzerá famózne,.))))
garanco
Tvoj recept ma zaujal, ale som zmätená z uvedeného množstva kukuričnej krupice: 210mg- to je miligramov? , alebo...?
Príležitostne tento koláčik pripravím.
hannah22
ukladám... takto pripravenú kukuričnú krupicu musím vyskúšat.... :))
nikola166
včera som vyskúšala receptík :) strašne mi to chutilo .. určite spravím aj nabudúce.. dala som nakrájanú šunku, syr, kukuricu, fazuľu :)))
janger
@nikola166 , som rada, ze si dala vediet a moc ma potesilo, ze ti chutilo :-). Chystam sa aj ja znovu robit a tiez chcem spravit so syrom.
alex100
Mám rád kukuričnú krupicu, a preto to vyskúšam, zatial som iné ako kašu na sladko, s kakaom nerobil. Som zvedavý aké to bude.
janger
@alex100 , a ja som zase kasu na sladko nerobila z kukuricnej krupice. Aj to sa da? Treba ju asi dlhsie varit, ako normalnu krupicu? Ak tento recept vyskusas, dufam, ze budes spokojny :-).
marcy
tiež jedávam kukuričnú na sladko s maslom a medom,toto je niečo iné ,mňááám :-)
janger
@marcy , musim si aj ja tu kukuricnu na sladko spravit, aj to je iste mnam :-))).
mayari
recept chválim, párkrát som robila a už som tu dávno chcela napísať, že je super. Od prvého ochutnania som vedela, že toto už bude moja stálica. Akurát som si ho upravila za čo sa ospravedlňujem - bez mäsa (od detstva nejem) a s rastlinným mliekom (normálne nemôžem) a často tam nahádžem aj kadečo iné podľa chuti, či stavu chladničky. A aj takto modifikovaný je to vždy super bašta, všetci jedáci z okolia chvália. Aj na zabalenie sa mi osvedčil - do práce, na cesty, na pláž...
janger
@mayari , no to mam velku radost. Vzdy sa tak potesim, ak niekomu chuti :-). A aj bez masa vyborne...Ako komu vyhovuje. Ja tiez napln menim, nie je vzdy to iste. Dakujem, ze si dala vediet. A nech chuti aj nadalej :-).