Cuketové pečené hranolky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 23. mája 2013

Tento recept som tu uz mala dost dlho ulozeny ako skryty. Medzitym tu @Kecemis pridal dost podobny recept. http://varecha.pravda.sk/recepty/cukinove-hranolky/40807-recept.html Podstata pecenia cuketovych hranolkov Zobraziť celý popisTento recept som tu uz mala dost dlho ulozeny ako skryty. Medzitym tu @Kecemis pridal dost podobny recept. http://varecha.pravda.sk/recepty/cukinove-hranolky/40807-recept.html Podstata pecenia cuketovych hranolkov v rure je ta ista, len pouzite suroviny su trochu ine.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
4 PL
3 ks
1,5 šálky
4 strúčiky
3 PL




Postup

  1. 1

    Pouzila som dve stredne velke cukety.

    Cuketové pečené hranolky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyte cukety som pokrajala na hranolky a posolila som ich.

    Cuketové pečené hranolky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske som si rozmiesala struhanku, papriku, roztlaceny cesnak, posekanu petrzlenovu vnatku a cerstvo zomlete korenie styroch farieb.

    Cuketové pečené hranolky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cuketove hranolky som obalila v muke a potom som ich namocila do rozslahanych bielkov.

    Cuketové pečené hranolky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na koniec som cuketove hranolky obalila v pripravenej struhankovej zmesi.

    Cuketové pečené hranolky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obalene cuketove hranolky som poukladala na plech a piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 30 minut. Hranolky som podavala s jogurtovou omackou. Jogurtovu omacku som si pripravila zmiesanim prirodneho jogurtu, lyzicou majonezy a chili omackou.

    Cuketové pečené hranolky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

izabella929
už som ich aj ja vyprážala obalené v strúhanke, ale podľa mňa by boli chutnejšie pečené v trúbe.-)) vďaka za skvelý nápad a za recept.-))) vyzerajú úžasne chutne.-)
an3da
Mňam, to musím vyskúšať, musia byť chrumkavo chutné.
margaretka28
Aj tento recept sa mi páči, ja aj cuketu na kolieska a v trojobale robím v rúre, lebo vysmažená sa moc napije oleja a to mi nechutí, vyskúšam aj takéto paličky.
frezia68
Cukinu som ešte nikdy neobaľovala a preto tento recept vyskúšam podľa Teba :-)
radulienka
Tak toto tiež vyskúšam, @ Đanulka, tie tvoje recepty sú všetky tak krásne, už som skoro všetko vyskúšala, vďaka aj za tento...
jerica
Ďaľší recept , z tvojich skvostov :-) :-)
mariamka
no ja mam u mojich chlapov problem s cuketou pokial nesmrdi po mese alebo slanine :) ale toto vyzera super, este keby tak slaninove korenie vyrabali :) a mozno ten cesnak a dresing to zachrani, mam ulozene..
alena45
a ja som tento rok nemala miesto na cukinu ! Skvele ochutené !
concord
@margaretka28
Aby sa tie hranolky nenasiakli olejom preto ich Palokuchi namočila do bielka. Ja takto vyprážam všetko mäso. Nie je také napité masťou alebo olejom a je šťavnatejšie.
medovnicek
som veľmi rada, že si ho zverejnila, cuketu mám rada a keď sa po ňu dostanem, tak tieto hranolky určite pripravím
remcula
@Palokuchki , stráášne moooc se mi to líbí a už i tisknu!! Jen se fakt někdy divím, že na něco tak jednoduchého a skvělého nepříjdu sama:-)))). Dííky moc za inspiraci!!! Parááááááda!!
danielas
Tiež pridávam pochvalu a tiež aj vyskúšam. Vyzerajú skvele :-)
elekra
Krásny receptík. Tvoj sa mi páči viac, rada pečiem v rúre, dnes som tak robila zemiakové placky.
ebaka
Len čo sa urodia cukety,vyskúšam....rcp sa mi páči,hlavne,že sa nevypráža :-))
lusinkab
ulozim si aj tieto od teba :-) cuketu mame doma radi na vsetky mozne sposoby :-) krasne
palokuchki
Vase komentare ma velmi potesili. Vsetkym vam za ne veeelmi dakujem. Som velmi rada, ze vas tolkych tento recept oslovil. Ja som predtym cuketu casto vyprazala. Teraz to uz robim len takto. Je to aj jednoduchsie. Obalenu cuketu dam do rury a nemusim stat pri hrnci s olejom. @radulienka , dakujem. To ma velmi tesi, ze sa ti moje recepty pacia a ze ti aj chutia. @mariamka , no to mas smolu. Varit pre masozravcov zeleninu je naozaj problem. Mozno im to mozes naservirovat ako zeleninovu prilohu k velkemu steaku alebo reznu.
remcula
@palokuchki , vyzkoušeno, skoro snězeno. Ještě jednou děkuji za super nápad. Neumím zde vložit foto, tak si ho dám na svůj profil na FB. Super! Měla jsem co dělat, abych nesnědla celý pekáč!:-)))
valeri
tieto hranolky nemajú chybu, už len nech sú rýchlo v záhrade cukety :-))
tatranka
Výborná inšpirácia.Na budúci týždeň budú na stole aj s odporúčaným jogurtovým dresingom.Páči sa mi,že si nevysmážala,ale piekla.
cesminaz
milujeeeem vyprazanu cukinu...a urcite tvoj receptik vyskusam,paci sa mi ta miesana struhanka,este som stakou nerobila,ale urcite to bude chutne ;-DD dakujem
manya
cukety už rastú a ja mám tvoj skvelý recept, takto som ešte nerobila, určite vyskúšam.
jerica
Takto sa podarili našej @remcula a jej súhlas zverejniť foto :
citujem : jen do toho!! Já to nějak neumím, ale bylo to tááák dobréé!!!!


eldina
recept ma zaujal /aj ked bežne v trúbe "vyprážam"/-ale mám otázku, naschvál si obaľovala len v bielku alebo je na to nejaký dôvod? vdaka za odpoved../ja bežne v celom vajci+ mlieku obaľujem/
palokuchki
@remcula velmi ma to tesi, ze si bola spokojna. Dakujem ti, ze si dala vediet a @jerici dakujem za fotku. @remcula , mne to tiez nikdy nejde pridat fotku do komentarov. @valeri , @tatranka , @cesminaz , @manya , @eldina , dakujem vam za komentare. @eldina neviem ci je to urcite tak, ale niekde som citala, ze ked obalujes len v bielkach tak je obal chrumkavejsi. Tak niekedy, ked mam zvysne bielka takto ich vyuzijem. Mam tu uz jeden recept s takymto podobnym obalovanim  varecha.pravda.sk/recepty/chrumkave-kuracie-prsia-fotorec...
babav
Výborný ,zdravy recept.Paci sa mi obzvlast preto ,ze sa hranolky
nevysmazaju ,ale pecu.KK:-)
jerica
gratulujem :-) dopriane !!!!
super recet : víťaz berie všetko :-)
gabirusi
tak toto vyskusam :) zboznujem cuketu robenu na taketo sposoby :)
helca103
Nie len cuketa ale aj zeler sa mi osvečil a zajtra idem aj na mrkvu a cviklu :-)
ywett
@palokuchki , tvoje recepty sú krásne spracované a nafotené a aj veľmi lákavé, teším sa spoločne s tebou a srdečne gratulujem, výhry sú zaslúžené! :-))
manya
@palokuchki , dnes som šla do záhrady a krásne cukety mi pripomenuli tvoj recept, hneď som jednu väčšiu odtrhla. Postupovala som podľa tvojho receptu a úspech sa takmer dostavil, nabudúce mám dať menej korenia, ale misa zostala prázdna.Vďaka za výborný recept.
martamm
@palokuchki , netušila som, aké delikatesa sa dajú robiť z cukety, musím síce múku a strúhanku zameniť za bezlepkové,ale to mysláím na chuti neuberie, super, u mňa za 1* :)
anina6
Prave sa mi pečú.dobrotka neskutočná.ja este pridávam slnečnicové semiačka do strúhanky a povrchu posýpam grilovacím korením.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia