Nutella cheesecake fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 25. mája 2013
Nutella cheesecake (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Na spríjemnenie tohto upršaného víkendu:).....stačí kúsok a hneď bude dobra náladička:)......síce kalorický ale mne to nejako nevadí:)

10-12
porcií
70 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
120 g
Vnútro:
200 g
800 g
400-450 g
200 ml
3 ks
200 g
Poleva:
250 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetke suroviny.

    Nutella cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sušienky rozmixujeme na omrvinky.Zmiešame s maslom.Hmotu dáme do formy a rovnomerne nanesieme na dno 26 cm formy na tortu. Formu dáme do chladničky.

    Nutella cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme chladnúť.

    Nutella cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krémový syr,nutellu a smotanu na šľahanie vyšľaháme do hladka.

    Nutella cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po jednom pridávame vajcia

    Nutella cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec aj rozpustenú čokoládu.

    Nutella cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Náplň nalejeme na sušienkový korpus a pečieme pri 170 stupnov asi 70 minút(na dno trúby si dáme nádobu s vodou aby sa nevysušil)...(po vybratí sa bude ešte triasť tak nestresujte len nechajte poriadne vychladnúť a potom dajte na noc do chladničky.

    Nutella cheesecake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zarovnáme.

    Nutella cheesecake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečený:)

    Nutella cheesecake (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Smotanu na šľahanie zohrejeme pod bod varu a zmiešame ju s nutellou.Miešame kým nevznikne lesklá jednoliata hmota. Necháme asi 15 minutiek chladnúť a nanesieme na cheesecake od prostriedku na okreje vtedy nám to pekne víde(to som sa naučila pri želatine:) Necháme ešte cca 1-2 hodiny tuhnúť v chladničke.

    Nutella cheesecake (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A neni nutella:D......mala 880 g:D ale samozrejme kým sa cheesecake piekol tu tam a už nebola:D.....uff:D

    Nutella cheesecake (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Veď posúdte či je vidno že som si dala hneď 3 kúsky:D Dobre jesť ,cvičiť a pozitívne myslieť:) Dobrým jedlom, koláčikom nikdy nepohŕdnem:)

    Nutella cheesecake (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

mariamka
uz ked vidim naklonenu rovinu, viem, ze je to tvoj recept :)) tento je dalsi z radu "Par Excellence"!! kde chodis na to chodis? musi to byt nebicko v papulke, ja tiez kludne 3 kusky, ale fotit sa radsej nebudem :)) sikulka!!
lusinkab
:-)))))))))) @Kajusiqq tak tento recept si ukladam aj s velkym vikricnikom :-))) mojho draheho sestra je posadnuta nutellou :-) tak ked pojdem v lete na dovolenku tak jej urcite musim upiect tento kolacik podla teba :-) juuuuj ta sa teda urcite potesi :-) ..... inaksie klobuk dole :-) ja sa riadim tym istym naco sa obmedzovat v jedle a drzat diety :-) ved jedlo je to naj naj naj na svete tak preco sa zbytocne trapit :-) vela pohybu,pozitivne myslenie,usmev na tvari a cuduj sa svete kila idu dole a nie hore :-)
radost
a mne aj dívanie sa na takýto recept -asi-škodí...kilá s rokmi idú hore-tak to v živote chodí...ked sme mladí-ľahko sa chuť aj línia v dobré zladí...:-)
želám všetkým zachovať chuť..líniu..radosť..:-)
kajusiqq
Ďakujem za komentáre:).....a skušajte skušajte je to lahôdka:)......a keby ste vedeli ako krásne sa krája:).......radšej ani nepíšem:D
babav
@kajusiqq ,v bode 3 rozpustas čokoládu, ale v surovinach si ju neuviedla .
Pekny recept, fajnovy zakusok !Kde si našla originálny recept?
kajusiqq
@babav dakujem za upozornenie a original recept som našla na jednom blogu už ani neviem kde prepísala som si ho a konečne nastal čas na jeho vyskúšanie:)......akurát syr som pozmenila:)....
sovka62
Fíha! Nutellu ako takú nemusím, ale toto bude určite jedlé a vyzerá to úplne luxusne. Prosím ťa, aký presne smotanový syr si použila? Vidím síce na obrázku nejaké tégliky, ale s mojím zrakom viac nerozoznám a rada by som to vyskúšala.
sovka62
A veru ani tie sušienky neviem rozoznať a že existujú aj nejaké nugátové, to doteraz bolo pre mňa tajomstvom, tak ma, prosím ťa, pouč.
kajusiqq
@sovka62 prepáčte to bol preklep receptu sušienky su kakaové bebe (ked som písala recpet asi mi skočilo pretože nugatova čokoláda tam ide tiež a tu som už doplnila pretože chýbala tak už vieme kde bola:)
violetacamorova
Pre mna tiez tvojich rokoch sladkosti neboli ziadny problem, teraz podobne ako @radost , my zeny asi priberame uz len ked na takuto dobrotu pozerame :) :) :)
kajusiqq
No v mojom živote mam už skusenosť s priberanim aj chudnutim.....pred dvoma rokmi som vážila 93 kg...behom roka som schudla 45 kg neskor ďalších 8....potom som mala problém pribrať...preto ako ste si mohli všimnúť som cez vianoce sedela doma a varila a jedla a nič sa nelepilo.....no teraz už som konečne na normálnej váhe:) a sladkosti som už tiež obmedzila iba cez víkend:):)...teraz som natom tak že jedlu síce neodolám ale koľko príjmem toľko vydám ani viac ani menej:)....konečne mi je fájn:))) ale inak aj ja sa bojím priberania z pohľadu na niečo dobré ale dúfam že to ešte pár desiatok rokov pre mna nebude aktuálne:)
radost
nooo-dievča moje-daj recept-nielen na maškrty-ale aj na to rekordné chudnutie..!! to by bola bomba!!! za rok polovicu váhy...frajerka!!! :-)
kajusiqq
@radost
Stačí absolutne vylúčiť sladkosti
Ranajky ovocie a jogurt obed normálny ...
O piatej ráno plaváreň......pred obedom posilka po večeri posilka...neskôr už nebola ani večera....obdobie krutého odopierania si čo neodporúčam! nikomu kto je hlavne vo vývoji....:) nemyslím len fyzickom...:)
radost
@kajusiqq
tak takýto "drsťák" sa ma netýka!!!
ja som ešte vo vývoji-až do smrti-výborná pre mňa logika...!!!
želám ti úprimne=nech si so sebou spokojná...
a ja so sebou tiež..:-)
=človeče-taký aký si-sa zo života teš..!!= :-))
kajusiqq
Tak tak:).....nikdy si netreba odopierať a to nebola dieta to už začal byť životný štýl ktorý sa znásoboval ku drsnejšiemu no už je to za mnou:)......
A presne nech je každý taký aký byť chce a taký ako sa mu páči:)....a hlavne plný elánu:)....život je len jeden:)
havino
dievča moje, dobre si napieklo, veľmo dobre, už som piekla podobný, čisto čokoládový, no výborný bol, len ja síce upečiem, ale len malý kúsok okoštujem, nech sa potom netrápim zhadzovaním, ako ty, lebo k priberaniu sklony mám. Obdivujem ťa, toľko kíl dať dole a na fotke si chudulinká už poriadne.
monniee
@kajusiqq tak teraz si ma "zabila"...Teba si viem predstavit hocijako len nie skoro 100 kilovu. Mohla si dat fotku "pred" a "po" :) Urcite by to bolo zaujimave ako vystraha pred upadnutim do prezierania sa napriklad skvelym nutella ciiskejkom :D
Zartujem.kazdopadne gratulujem, ze si sa vedela z toho takto vyhrabat, musis byt silna baba <3 Pekny dnik.
kajusiqq
@monniee :Dhah mám fotku pred aj po aj medzi aj všeliake:DD......no bolo to ťažké.....to musim uznať:).....že to nebolo med lýzať:) aj tebe pekný deň:)
evanaaa
@kajusiqq ! Nechce sa mi veriť, žeby si mala toľko kíl, kedy si ich stihla nabrať, veď si ešte mladé dievča! Tiež si ťa neviempredstaviť, ako aj @monniee , snáď, keby som videla tie fotky.....A na tú, pod bodom 12 som sa nevedela pozrieť, lebo ma krk pri vykrúcaní bolí, musíš dávať kolmo zábery-:)))))) A tú dobrotu čo si spravila ani nejdem chváliť - je to ako drevo do lesa nosiť. Ale si ukladám do KK.
staja
Načo tu dávaš odkaz, keď to nejde otvoriť?
kajusiqq
neviem prečo ho nejde otvoriť a neviem inak pridať obrázok.......som chcela pridať obrázok kde som mala 93 kg:D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia