Bulgurovo-šošovicový šalát

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 23. mája 2013

Ideálne jedlo do práce.

2
porcie

Postup

  1. 1

    Na začiatok rozohrejeme olivový olej, pridáme prebratý bulgur a chvíľu opekáme. Osolíme a zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Prikryjeme a dusíme na slabom plameni ako ryžu.

    Medzitým si nasekáme jarnú cibuľku, mrkvu nastrúhame na hrubo, stopkový zeler ošúpeme od "fúzov" a tiež nakrájame.

  2. 2

    Na troške olivového oleja opečieme cibuľu, mrkvu a zeler. Osolíme, ochutíme chilli vločkami, sumakom, oreganom, kmínom, prípadne aj mletým čiernym korením. Odstavíme.

    Skontrolujeme bulgur, do 15 minút by mal byť hotový. Opatrne ho premiešame vidličkou a primiešame ho k opečenej zelenine.

  3. 3

    Pridáme uvarenú šošovicu (môže byť aj z konzervy), na kúsky nakrájané sušené paradajky a veľa petržlenovej a mätovej vňate - z každej poriadnu hrsť.

    Na záver dochutíme šťavou z citróna. Dobre premiešame a podávame napr. s ayranom (jogurtový nápoj)

Diskusia k receptu

marianne
pure beauty...neviem sice cim ten sumak nahradim,ale zajtra mam vyborny tip na obed..vdaka Ti dobra vila...
nazarboncuk
tak mary ako píse kecemis, niečo kyslé namiesto toho, alebo vynechaj. dufam ze ti bude chutit :) kecemis, dakujem!
radulienka
Super, musím si pripraviť, všetky ingrediencie obľubujem, určite je chutný, vďaka za recept...
jujoska
krasne, jednoduche jedlo. Ako vzdy od teba. Uz ich mam vyskusanych niekolko a nikdy nesklamali, takze vdaka aj za tento recept
kuchticka
Recept pekny (podobny odomna je uz niekolko rokov na Vareche). Myslim si, ze ten bulgur sa nemusi tak dlho varit, je hotovy za 10 minut i skor.
Tento tvoj je viacej "vysperkovany" bylinkami, hodnotny, ten moj je ake teple jedlo.
nadia56
chutny salat, ja variema bulgur v kuchte, ked zasyci vypnem sporak a necham 10 minut odstat-to keby niekto chcel skusit varit inak ako v obycajnom hrnci,
recept si ukladam, dakujem:-)
tiginko
vyzerá to výborne, opäť mám čo skúšať. Máme radi tvoje ľahké jedlá , vďaka za recept
nazarboncuk
dakujem vam. kuchticka, niekto bulgur napr. vôbec nevari len zapari horucou vodu podobne ako kuskus. ja som naucena ho variť ako ryzu, ale samozrejmne, každý si urobí tak ako mu vyhovuje a chutí. :)
cesminaz
salatik vyzera skvelo..aj tvoj "mudzeddere" mi veeelmi chutil a myslim si,ze tento bude tiez taky isty skvely ;-DD dakujem KK
zuzanka1367
@nazarboncuk srdečná vďaka za Tvoj recept, mala som premiéru s bulgurom a vďaka Tvojmu receptu to bolo fakt skvelé! Dúfam, že si viaceré baby všimnú tento recept, lebo by bola škoda naň zabudnúť. Veľmi nám pri Tvojom šaláte chutila kápia robená podľa @cesminas. Ďakujem za skvelý recept!



Zaujímavé video z archívu TV Varecha