Pinzgauer Kasnocken-Syrové halušky z Pinzgau
V celom Rakúsku a v nemecky hovoriacich krajinách sú veľmi obľúbené syrové halušky, nazývané ako Kasnocken,...
Jablkový dezert nepečený
Dezert, pri ktorom využijeme jablká padavky alebo také, ktoré treba spotrebovať, chutí podobne ako...
Parížske tyčinky
Tento recept mám vystrihnutý z časopisu a nalepený v písanke. Prezerala som si fotky, ktoré...
Rožky plnené lieskovými orechami a tvarohové šátočky
Syn mi volal, či mu budem asistovať pri pečení. Chcel upiecť tvarohové buchty...
Galettes
Galetky sú vlastne slané palacinky z pohánkovej múky, pochádzajúce z Bretónska. Veľmi ľahko si ich...
Tzatziky (vegan)
Uhorku ošúpeme a nastrúhame, osolíme a necháme postáť. Potom z uhorky vytlačte prebytočnú tekutinu. Do...
Krupicový zemiakový šterc
Dnes som listovala v zošite mojej dobrej mamičky, do ktorého si zapisovala staré dobré osvedčené recepty...
Indické kuracie prsia s pomarančovou šťavou
Nedávno ma v kuchyni prepadla kreatívna chvíľka a vzhľadom k tomu, že sa mi po byte...
Kuracie rolky s prosciuttom a syrom
Proscuitto dodá kuraciemu mäsku príjemnú lahodnú chuť, syr po zapečení vytvorí chrumkavú kôrku a syrovú omáčku...
Svadobné koláče
Recept som získala na http://bonvivani. sk/recepty/svatebni-kolace, je to recept z Velkých Bílovic. Musím povedať, ...
Žemľovka
Toto je ten najjednoduchší recept na žemľovku aký existuje. Bola u nás vnučka a keď som...
Obrátený jablkový koláč s pudingom
Je čas jabĺk. Konečne prestalo pršať. Bola som pozbierať opadané jablká. Minulý týždeň som...
Palócka polievka podľa Gundela
Túto polievku varieval z úcty sám slávny János Gundel, otec šéfkuchára Károlya Gundela, spisovateľovi a...
Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...
Šafranová vianočka zo štyroch prameňov
Tento vynikajúci a sviatočný recept pochádza z kuchárskej knihy "Konečne doma" od známej židovskej šéfkuchárky Judith Stahl....
Pogača - croisantový kvet
Recept pochádza opäť z Balkánu, nie je to nič nové, veď croisanty poznáme všetci , ale...
Španielske tapas s kozím syrom
Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo...
Tousty po holandsky
A zase tousticek :-) Holandska kuchyna je charakteristicka tym, ze je vydatna, jednoducha, znacne...
Rotterdamské pánske rezne
Ked nemame cas na varenie, taky jednoduchy toust si pripravime za par minut.
Makovo-slivkový posúch
tento posúch mi zvykla piecť moja Omama a jedávali sme to, aj u našej rodiny na...
Laň na pomarančoch s čučoriedkami
Dostala som darček od horára k narodeninám... jelenie a lanie mäsko... potešila som sa veľmi, lebo...
Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na Chardonnay so zeleninou, ...
Makovo orechovo-orieškové žerbó rezy
Na víkend som urobila výborné žerbové rezy, ktoré som skonbinovala zo surovín, ktoré som ešte...
Domáca grilovacia omáčka - BBQ sauce
Dlho sme sa odhodlávali na naše prvé grilované rebrá. Odkedy sme prekukli ich tajomstvo, nevieme...
Husacie stehno na ananáse
Potrebovala som si urobiť v mrazničke miesto pre farmársku zabíjačku... tri obrovské husacie stehná mi tam zaberali...
Hovädzie s vôňou Slovenského raja
V chladiacom boxe obchodu som videl prekrásny kus hovädzieho mäsa. Nemohol som ho tam nechať, ...
Plnené pečené portobello
Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa...
Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý
Pečené plnené kuracie prsia
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu:...
Lúsky s karfiolom na strúhanke
Zvyčajne robím karfiol na strúhanke. Dnes ma napadlo pridať ku karfiolu aj lúsky. Mali sme...
Pletený bič
Moja drahá stará mama robievala v detstve pre mňa tento koláč a nie je to nič iné...
Fašírka v celku z jačmenných krúpov a zeleniny
Dnes som spravila fašírku z jačmenných krúpov a zeleniny, taký jednoduchý, pestrý, sýty, ...
Zemiakové karí
Zemiaky uvarime v supke domakka (nerozvarime). Nechame vychladnut a pokrajame na "kocky".