Bravčové mäso na paprike a paradajke fotorecept
Foto: babkamt
Postup
-
1
Mäso som umyla, nakrájala na rezne, osolila a okorenila mletým čiernym korením.
-
2
Cibuľu som nakrájala na pol mesiačiky. Papriku na prúžky. Paradajku som narezala do kríža a sparila. Nakrájala som ju na kocky. Tieto zimné paradajky nemajú takú chuť ako v lete. Preto som sa rozhodla, že pridám aj malú fľašku domáceho hustého paradajkového pretlaku. Spravila som si zopár malých fliaš na takýto účel. Ten je na obrázku na pravej strane.
-
3
Na rozohriatom oleji som opiekla mäso z oboch strán. Opečené som vybrala na tanier. Do výpeku som dala restovať cibuľu. Do orestovanej cibuli som po stiahnutí z ohňa pridala 1 čl mletej červenej papriky. Premiešala som cibuľu a vrátila na oheň.
-
4
Pridala som opečené mäso a paradajkový pretlak a jednu nakrájanú paradajku.
-
5
Mäso som dusila pod pokrievkou.
-
6
Počas dusenia som mäso podlievala hovädzím vývarom, ktorý som varila.
-
7
Pridala som nakrájanú papriku. Udusené mäso som zahustila 1 čl múky zmiešanej s troškou vody. Nechala som prevariť asi 10 minút. Z uvarených zemiakov som spravila zemiakovú kašu.
-
8
Zo zemiakovej kaše som na tanieri spravila mantinel, do stredu som dala mäso so šťavou. Obed je hotový, môžeme obedovať.
* * * * *