Bryndzový závin s chuťou pažítky

Marián Osrman
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 17. decembra 2015
Bryndzový závin s chuťou pažítky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
200 g
2 ks
400 g
5 g




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na malé kocky, ktoré vyškvaríme, scedíme a necháme okvapkať od masti, ktorá sa vytopila zo slaniny. Bryndzu zmiešame s vychladnutou slaninou a pažítkou.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm. Na rozvaľkané cesto rozotrieme bryndzovú plnku a rozšľahanými žĺtkami natrieme okraje cesta, aby sa pri rolovaní štrúdle zliepali spolu.

  3. 3

    Štrúdľu zrolujeme, okraje zahneme pod ňu a celú ju natrieme rozšľahanými žĺtkami. Dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia