Bryndzový závin s chuťou pažítky
Marián Osrman
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 17. decembra 2015
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 17. decembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na malé kocky, ktoré vyškvaríme, scedíme a necháme okvapkať od masti, ktorá sa vytopila zo slaniny. Bryndzu zmiešame s vychladnutou slaninou a pažítkou.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm. Na rozvaľkané cesto rozotrieme bryndzovú plnku a rozšľahanými žĺtkami natrieme okraje cesta, aby sa pri rolovaní štrúdle zliepali spolu.
- 3
Štrúdľu zrolujeme, okraje zahneme pod ňu a celú ju natrieme rozšľahanými žĺtkami. Dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu