Medovníčky
Foto: Shutterstock
Počas najtradičnejších sviatkov roka dodržiavam veľa zvykov. Nechcem vymýšľať a skúšať niečo nové, chcem si pripomínať všetky vône a chute z detstva. Ak sa Zobraziť celý popisPočas najtradičnejších sviatkov roka dodržiavam veľa zvykov. Nechcem vymýšľať a skúšať niečo nové, chcem si pripomínať všetky vône a chute z detstva. Ak sa ma niekto opýta, ako nejaké vianočné jedlo ozvláštniť alebo čo priniesť na sviatočný stôl nové, tak ja sa pýtam „prečo ?“. Úplne stačí, ak si vezmete za manželku niekoho z inej krajiny a vianočný stôl máte ozvláštnený až-až.
Suroviny
2 ks |
|
13 dkg |
|
2 PL (môže byť aj skryštalizovaný) |
|
8 dkg (alebo maslo) |
|
35 dkg |
|
1 malá čl |
|
|
|
|
|
|
|
Poleva: | |
140 g |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Nad parou vymiešame v mise celé vajcia, cukor, Palmarin a med na riedku masu, necháme vychladnúť. Do druhej misky preosejeme múku s koreninami a sódou, premiešame a cez sitko vlejeme riedku masu. Dobre vymiešame, ak sa nám cesto zdá byť riedke, pridáme múku (opatrne). Vymiešané cesto necháme stáť v chlade minimálne 12 hodín, ale môže byť aj 2 dni. Pred vykrajovaním medovníkov vyberieme cesto z chladu min. na 2 hodiny, aby sa zohrialo. Potom cesto rozvaľkáme na požadovanú hrúbku a uložíme na vymastený plech. Pečieme v rúre zohriatej na 200°C, podľa potreby aj menej.
- 2
Poleva: Dobre vymiešame 140 g práškového cukru (2 - 3 krát preosiaty), 1 bielok a 2 kvapky citróna.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu