Fúkané rožky z maku

tekvica - bez fotkytekvica, 18. decembra 2015
Fúkané rožky z maku
Foto: tekvica

Ľutujem, že som sa neodvážila vyskúšať už skôr. Mak máme u nás všetci radi, tak som vyskúšala dať do rožkov namiesto orechov alebo kokosu Zobraziť celý popisĽutujem, že som sa neodvážila vyskúšať už skôr. Mak máme u nás všetci radi, tak som vyskúšala dať do rožkov namiesto orechov alebo kokosu mak a lahôdka je na svete. V čokoláde nenamáčam, aby som náhodou nepokazila túto skvelú chuť.

30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

125 g
100 g
1/4 balíka
125 g
175 g




Postup

  1. 1

    Všetky sypké suroviny poriadne premiešame v mise. Pridáme zmäknutú Heru (keď použijete maslo, koláčiky budú oveľa krehkejšie a trochu sa budú rozpadať) a vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Cesto plníme do formičiek na rožky asi do 3/4. Viac nie, aby nepretiekli cez okraj. Rúru rozohrejeme na 160 °C a koláčiky upečieme. Ja som piekla veľké 20 min. a malé 15 min., treba odsledovať, každá rúra pečie inak. Koláčiky majú mať trochu zlatistú farbu.

  3. 3

    Po upečení necháme vychladnúť a potom vyklopíme z formičiek. Ja si trošu pomáham príborovým nožom, ale len tak jemnučko, aby som ich nepoškodila. Mali by sa potom namáčať do čokolády, ale ja nie som jej fanúšik, takže ich už len odložím a budem dúfať, že nejaký ostane do Vianoc. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

cesminaz
Precitala som si pozorne oba recepty,ale neprisla som nato,ze preco su fukane :-) ..ja take nepoznam :-) Inak @tekvica ten 3.bod tam mas zbytocne,kedze sa ti to opakuje z polovici 2.bodu...asi si tam nahodou tukla :-) Vymaz si to.
babav
Makove nepoznam .... nepochybujem ,ze su fajnove , ale uz som upiekla orechove .5*.KK. @cezminaz , fukane asi preto, ze su vo vnutri prazdne .
Pri peceni sa pekne nafuknu :-).
1x marcy
tekvica
Pod názvom Fúkané rožky ich piekla odjakživa moja starká. Takže názov je zdedený a má naozaj dlhoročnú tradíciu. Počas pečenia sa, ako píše aj @babav , nafúknu, keď sa náhodou nasype viac PDP, sa až prefúknu, takže asi preto.
babidka
Vyborny napad a este dnes ich napeciem . Ja pekavam iba s kokosom alebo orechami , makove budu urcite este lepsie . My na rozdiel od teba cokoladu milujeme a tak u nas budu aj s cokoladou :-)
mbendi
Skúšala som, neviem kde som spravila chybu...nafúkli sa, potom splasli a konzistenciou mi pripomínajú laskonky...:-(
aandulka
ešte som o takýchto fúkaných rožkoch nepočula, ale vyzarajú úžasne, mak mám rada, tak určite vyskúšam.8*KK, Požehnané Vianoce prajem.
haji
@Tekvica - úžasné recepty na foukané rohlíčky - pro mě bomba!! Makové a slunečnicové!! Děkuji a ukládám si.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia