Foto: tekvica
Ľutujem, že som sa neodvážila vyskúšať už skôr. Mak máme u nás všetci radi, tak som vyskúšala dať do rožkov namiesto orechov alebo kokosu Zobraziť celý popisĽutujem, že som sa neodvážila vyskúšať už skôr. Mak máme u nás všetci radi, tak som vyskúšala dať do rožkov namiesto orechov alebo kokosu mak a lahôdka je na svete. V čokoláde nenamáčam, aby som náhodou nepokazila túto skvelú chuť.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Všetky sypké suroviny poriadne premiešame v mise. Pridáme zmäknutú Heru (keď použijete maslo, koláčiky budú oveľa krehkejšie a trochu sa budú rozpadať) a vypracujeme hladké cesto.
- 2
Cesto plníme do formičiek na rožky asi do 3/4. Viac nie, aby nepretiekli cez okraj. Rúru rozohrejeme na 160 °C a koláčiky upečieme. Ja som piekla veľké 20 min. a malé 15 min., treba odsledovať, každá rúra pečie inak. Koláčiky majú mať trochu zlatistú farbu.
- 3
Po upečení necháme vychladnúť a potom vyklopíme z formičiek. Ja si trošu pomáham príborovým nožom, ale len tak jemnučko, aby som ich nepoškodila. Mali by sa potom namáčať do čokolády, ale ja nie som jej fanúšik, takže ich už len odložím a budem dúfať, že nejaký ostane do Vianoc. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pri peceni sa pekne nafuknu :-).