Foto: dorisa
Vianočná kapustnica z nášho štedrovečerného a silvestrovského stola. Podávame s vianočkou, dlhé roky, zvyk od mojej svokry.
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údené mäso a klobásu dáme variť do hrnca. Keď sú uvarené vyberieme, do vývaru pridáme kyslú kapustu (nikdy nepremývam). Prihodíme sušené hríby, varíme, pokiaľ kapusta nie je mäkká.
- 2
Kyslé smotany rozmiešame s hladkou múkou, nakoniec pridáme do polievky a necháme prejsť varom. Najlepšia je na tretí deň :) podávame s vianočkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
my máme vianočnú ozaj iba raz za rok..je osobitá:
kapusta + vývar z uvarených rybích hláv /aspoň 2/ precedený + obraté mäsko z hláv + sušené huby..bobkový..nové korenie..soľ..
i tento rok bude táto tradičná..prosia synovia..
mäsovo klobásková na Silvestra..
pokojné sviatočné dni koncoročné všetkým..