Vianočná kapustnica

dorisa - fotkadorisa, 13. decembra 2015
Vianočná kapustnica
Foto: dorisa

Vianočná kapustnica z nášho štedrovečerného a silvestrovského stola. Podávame s vianočkou, dlhé roky, zvyk od mojej svokry.

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
500 g
1 pár
2 hrste (zmes lesných)
2 ks
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Údené mäso a klobásu dáme variť do hrnca. Keď sú uvarené vyberieme, do vývaru pridáme kyslú kapustu (nikdy nepremývam). Prihodíme sušené hríby, varíme, pokiaľ kapusta nie je mäkká.

  2. 2

    Kyslé smotany rozmiešame s hladkou múkou, nakoniec pridáme do polievky a necháme prejsť varom. Najlepšia je na tretí deň :) podávame s vianočkou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
moja mama stale spomina na byvalu kolegynu, aka bola nestastna ked na vianoce nedostala vianocku ku kapustnici :) a viete ze to nie je vobec zle ako to moze niekomu na prve pocutie zniet :)
1x dorisa
100 ľudí 100 chutí, ale zvláštna kombinácia kapustnica s vianočkou ☺