Foto: ancicka
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Do misky si pripraviť všetky siroviny a vajíčka vyšľahať a pridať k surovinám.Zamiesiť cesto.
-
2
Cesto potom vyložiť na jemne pomúčenu dosku a dobré prehniesť.Zabaliť do mikroténu a uložiť na odpočinutie na 12 hodín.
-
3
Potom cesto prepracovať,aby bolo hladké ,rozvaľkať na 3 mm a vykrajovať srdiečka.Uložiť na pomastený plech a upiecť asi 10 min. na 180 °C.Pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom.
-
4
Po vychladení srdiečka zlepovať lekvárom a máčať v čokoláde.
Tvoje sú krásne. Aj Kamila Magálová na STV1 mala podobný recept.
Ako si ich polievala? Máčala celé do polevy? Potom sa ale prilepili na papier. Alebo len štetcom povrchu a odspodu sú nenatreté?