Kapustníky s údeným mäsom
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 16. decembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
3 ks (na potretie) |
|
1 čl |
|
1 kocka |
|
cca 0,5 l |
|
10 g |
|
200 ml |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
200 g |
|
1 PL |
|
10 g |
|
3 g |
|
3 g |
|
100 g |
|
Dip: | |
200 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Zo 100 ml mlieka, z kocky kvasníc a z cukru spravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme soľ, olej, mlieko a kvások, všetko spolu zamiešame a vypracujeme cesto.
- 2
Cesto necháme pri izbovej teplote kysnúť asi 30 minút. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme tvary podľa potreby.
- 3
Vykrojené tvary naplníme a robíme šatôčky alebo podľa potreby plníme vlastné tvary.
- 4
Plnka: Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané údené mäso a kyslú kapustu. Plnku osolíme, okoreníme, pridáme rascu a spolu podusíme približne 20 minút. Potom ju necháme vychladnúť, aby sme ňou mohli plniť cesto.
- 5
Naplnené kapustníky potrieme žĺtkom a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C na 25 – 30 minút. Počas pečenia môžeme pripraviť dip na kapustníky z kyslej smotany, čerstvého kôpru a cesnaku.
- 6
Môžeme si pripraviť aj maxikapustník – na celý rozmer plechu rozprestrieme plát cesta, naplníme ho a prikryjeme ďalším plátom. Po upečení rozkrojíme na štvorce či trojuholníky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekný predvianočný čas prajem :-)